Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nissan Cabstar 35.13 - Zimny słabo odpala, cieły ok

TrempeS 23 Paź 2014 19:11 1338 3
  • #1 23 Paź 2014 19:11
    TrempeS
    Poziom 11  

    Witam

    Zakupiłem Cabstara, wszystko wydawało się ok.
    Ale gdy postał, następnego dnia nie chciał odpalić.
    Kręciłem ponad minutę i wreszcie wystartował.
    Ciepły zapala natychmiast, zimny bardzo kiepsko.

    Wymieniłem foltr paliwa, bez rezultatu. diagnoza komputerowa nic nie wykazuje.
    Auto jak odpali sprawuje się znakomicie, nawet nie dymi.

    Pomocy

    1 3
  • #2 23 Paź 2014 21:41
    żałosna udręka
    Poziom 32  

    Czy to model na VP44? Załóż wężyk przezroczysty na odpływ, żeby wyeliminować zapowietrzanie.

    0
  • #3 25 Paź 2014 15:29
    TrempeS
    Poziom 11  

    Mam taką pompę

    Nissan Cabstar 35.13 - Zimny słabo odpala, cieły ok

    Mówisz o odpływie z pompy do zbiornika czy przelewach z wtrysków do pompy?

    Na moje oko zapowietrza się, bo im dłużej silnik nie jest odpalany, tym gorzej go potem uruchomić.

    Gdzie szukać nieszczelności?

    2
  • #4 25 Paź 2014 19:59
    żałosna udręka
    Poziom 32  

    Nie mam zaufania do wężyków z tworzywa o takiej dużej średnicy jak w tym silniku. W tym samochodzie nie ma pompki wspomagającej w zbiorniku, więc nieszczelności po stronie ssania nie będzie widać. Jak nie ma wycieków, pocenia, zabrudzeń zacznij od okolic filtra. Na zimę radziłbym zastosować podgrzewaną obudowę filtra, bo poniżej -10 nie da rady jechać. Na zdjęciu pompa z BMW, ale różni się tylko mocowaniem.

    0