Witam, posiadam ten tablet z 2 lata może troszke więcej.. No na początku używałem go często, później coraz rzadziej i rzadziej. Ładowałem go normalnie, żeby wszystko pięknie działało, ale wiadomo chinol to chinol. Problemy z tą baterią każdy miał (skoki procentów naładowania) ale czegoś takiego to ja jeszcze nie słyszałem. Nie używałem tabletu z półtora miesiąca. Był rozładowany. I jakiś tydzień temu... coś po prostu tak jakby pękło, wybuchło, dźwięk bardzo podobny do wybuchnięcia napompowanej torebki foliowej, przezroczystej. Było dosyć głośne.. Miałem słuchawki na uszach, więc myślałem, że to coś z słuchawek tak wybuchło, w grze czy cokolwiek. Ale po tym tygodniu zobaczyłem, że w szafce leży napompowany, połamany od strony baterii tablet.. Nawet go nie dotykam, bo boje się, że jeszcze coś się z nim stanie.. Co to w ogóle miało znaczyć, od czego ona wybuchła? Był przechowywany w zacienionym miejscu, temp. pokojowa i po prostu bateria spuchła? Od czego?.. Producent powinien ponosić za to winę? Zamieszczam zdjęcie od boku, klapka tylna cała, tylko zawiasy połamane, przód też cały..