Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wysoki ping w grach, oraz spadek połączenia

oskarceb 24 Oct 2014 19:50 942 1
    oskarceb
    Level 10  
    Witam !
    Posiadam router TP-LINK TD-W8960N. Mój problem polega na tym, że internet działa lecz bardzo słabo. Dzisiaj do godziny 16:00 było wszystko w porządku, grałem w Battlefielda 4 i wszystko było w porządku. Potem się zaczęło. Po ok. godzinnej przerwie ponownie wszedłem na komputer, ale ku mojemu zdziwieniu miałem ping 800 w porywach do 1000. Sprawdziłem czy jakieś urządzenie nie korzysta z Wi-Fi. Żadne nie korzystało. Na speed teście też wykryło 800 pingu. Zapomniałem dopowiedzieć, że mam internet 2 mb/s z Neostrady, chyba teraz jest inna nazwa.
    Proszę pomóżcie co może być tego powodem.

Korzystając z okazji, wcześniej kiedy wszystko było w porządku internet chodził normalnie z taką prędkością jaka jest, lecz urywało internet, tzn. w Fifie, Battlefieldzie przez 5-10 sek miałem skoki pingu czasem do 999, ale po chwili wszystko wracało do normy i za 20-30 min z powrotem 10 sek męczarni i tak dalej i tak dalej. Zależy mi najbardziej na problemie opisanym wyżej, bo ten drugi problem czasem był irytujący, ale nie aż tak jak ten pierwszy, gdzie nic nie mogę zdziałać grając w gry.

P.S. Dioda od Wi-Fi i ta po jej lewej stronie ciągle migają .

Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam !
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Na początek sprawdź czy coś nie jest wysyłane - opisane skoki czasu odpowiedzi mogą wynikać z wysycenia pasma wysyłania.