Ma mieć:
- rozdzielczość co najmniej 400x800 pikseli (jak w Xperia Pro) ale nie matryca PenTile (jak w Motorola Droid 4)
- dwa rdzenie po 1000 MHz najmniej każdy (jak w Droid 4)
- więcej jak 512 MB RAM (jak w Droid 4 lub ewentualnie HTC Doubleshot)
- możliwy root
Mile widziane:
- slot MiniSIM (jak w Xperia Pro a nie MicroSIM jak Droid4)
- obsługa HSPA+ i / lub LTE2500/2600
- przyciski pod ekranem fizyczne (jak w Xperia Pro) nie dotykowe
- przycisk blokady od góry (jak w Motorola Droid 4 lub Xperia Mini Pro)
- gniazdo Jack 3,5 mm od góry (jak w Xperia Mini Pro lub Nokia C5-03)
- slot MicroSD lub wewnętrzna pamięć co najmniej 4 GB
- możliwość custom romów i kerneli
Samsungi odpadają, tak jak i inne mniej popularne marki. Raczej pokroju LG, Sony i HTC, solidne.
Nie są to wygórowane wymagania a raczej fanaberie moje trochę, trochę się rozglądałem ale tyle tego jest a wziąć do ręki każdy się nie da, opisy i specyfikacje w necie nie odzwierciedlą wszystkiego.
Ważne aby się komfortowo przeglądało kilka zakładek na raz i nie ubijało w między czasie wszystkiego w tle, żeby też się wygodnie pisało długie teksty i smsy. Gry i megapiksele są mniej istotne.
Wolałbym zmieścić się w 500 złotych bo za tyle mogę mieć Droid 4 nówkę a więc jednobryłowe raczej tańsze będą.
- rozdzielczość co najmniej 400x800 pikseli (jak w Xperia Pro) ale nie matryca PenTile (jak w Motorola Droid 4)
- dwa rdzenie po 1000 MHz najmniej każdy (jak w Droid 4)
- więcej jak 512 MB RAM (jak w Droid 4 lub ewentualnie HTC Doubleshot)
- możliwy root
Mile widziane:
- slot MiniSIM (jak w Xperia Pro a nie MicroSIM jak Droid4)
- obsługa HSPA+ i / lub LTE2500/2600
- przyciski pod ekranem fizyczne (jak w Xperia Pro) nie dotykowe
- przycisk blokady od góry (jak w Motorola Droid 4 lub Xperia Mini Pro)
- gniazdo Jack 3,5 mm od góry (jak w Xperia Mini Pro lub Nokia C5-03)
- slot MicroSD lub wewnętrzna pamięć co najmniej 4 GB
- możliwość custom romów i kerneli
Samsungi odpadają, tak jak i inne mniej popularne marki. Raczej pokroju LG, Sony i HTC, solidne.
Nie są to wygórowane wymagania a raczej fanaberie moje trochę, trochę się rozglądałem ale tyle tego jest a wziąć do ręki każdy się nie da, opisy i specyfikacje w necie nie odzwierciedlą wszystkiego.
Ważne aby się komfortowo przeglądało kilka zakładek na raz i nie ubijało w między czasie wszystkiego w tle, żeby też się wygodnie pisało długie teksty i smsy. Gry i megapiksele są mniej istotne.
Wolałbym zmieścić się w 500 złotych bo za tyle mogę mieć Droid 4 nówkę a więc jednobryłowe raczej tańsze będą.