Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Auraton 2005+Kospel LF4 - Brak działania z Auratona z Kospelem błąd podlaczenia?

kospelLF4 01 Lis 2014 00:54 1488 0
  • #1 01 Lis 2014 00:54
    kospelLF4
    Poziom 1  

    Koledzy, jestem nowy i to moj pierwszy post, wybaczcie braki w profilu lub netykiecie.
    Mam problem z podłączeniem Auraton 2005 Economic z piecem elektrycznym CO Kospel EKCO.LF-4, 230V., 4 kW (oznaczany rowniez jako http://technikagrzewcza.otwarte24.pl/142,Elektryczny-kociol-co-EKCOLz-4-4-kW,, http://e1.otwarte24.pl/otw94/50580d8300179b544a7a711a,, widze po zdjeciach ze jest identyczny, chociaz moj ma na tabliczne znamionowej oznaczenie LF-4). Podłączyłem NO i COM (NO niebieski, COM brazowy) do pieca w miejsce zworki (NO po prawej, COM po lewej). Wszystko zgodnie z instrukcją. Zworkę wymaganą do sterowania ręczną usunąłem zastępując ją przewodami (niebieska wtyczka obok Tzas, nad którą znajduje się oznaczenie NO.
    Piec ręcznie (ze zworą) chodzi prawidłowo, włącza i wyłącza grzałki wg temperatury w zasobniku na wlocie i wylocie wody. Sterownik jednak w ogole na niego nie dziala. Po uruchomieniu pieca z Auratonem 2005 wlącza sie na chwilę pompa, grzałki sie nie włączają pomimo zwiększania nastawy TEMP w programie Auraton. Po zwłoce kilku minut pompa jest wyłączana (bez alarmu) i piec nie pracuje. Odwróciłem przewody myśląc, że nieprawidłowo podłączyłem, jednak zmiany zachowania brak. Dziękuję za pomoc
    Zdjecie zworki http://static.pokazywarka.pl/bigImages/4821822/13333106.jpg?1414803870
    Paweł

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME