Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 6 - webasto "jajko" nic nie wyświetla

CraCk94 02 Nov 2014 03:41 6090 8
  • #1
    CraCk94
    Level 8  
    Witam.
    Szukałem i nie znalazłem tego problemu chyba, że ktoś natrafił na forum o ów problem, więc proszę o link jeśli nie to niżej opisana jest moja przypadłość. :).
    Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Mazdy 6 05r. z Webasto "jajko" i dotychczas się tym nie interesowałem póki nie spadły temperatury i nie zaczął kopcić, więc chciałem pobawić się ustawieniami a tu... jajo nie działa.
    Nie jestem specjalnie uzdolniony w sprawach mechaniczno-elektrycznych w samochodach i waham się robić coś na własną rękę więc zadaję pytanie co to może być co jest przyczyną i jeśli już to jak to naprawić?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • #2
    ozi-77
    Level 16  
    Sprawdz bezpieczniki od ogrzewania, powinny być przy akumulatorze lub z jego okolicach ( 3 szt. jeden przy drugim )
  • #3
    CraCk94
    Level 8  
    Nie mam pojęcia które to mogą być więc dodam załącznik.
    Mazda 6 - webasto "jajko" nic nie wyświetla
  • #4
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    CraCk94 wrote:
    Nie mam pojęcia
    CraCk94 wrote:
    Nie jestem specjalnie uzdolniony w sprawach mechaniczno-elektrycznych

    Szanowny użytkowniku, proponuję oddać samochód do serwisu, zanim zrobisz sobie lub autu krzywdę. Póki co, może nie będzie drogo. To naprawdę życzliwa i jedyna słuszna porada. Zniechęcam Cię do samodzielnych działań, ze względu na Twój brak podstawowej wiedzy z dziedziny elektryki samochodowej.
  • #5
    CraCk94
    Level 8  
    Szanuję i doceniam wypowiedź, ale jeśli to bezpiecznik to jestem w stanie to zrobić, to nie tak do końca że nie zrobię niczego bo coś tam potrafię ale jak chodzi o grubszą sprawę gdzie trzeba zdemontować jakieś podzespoły czy rozkręcać inne rzeczy to z tym mam problemy ale drobne zabiegi jestem w stanie wykonać sam po prostu nie zgrywam wszystko wiedzącego cwaniaka i wolę zapytać i się upewnić. Ale skoro nie ma takiej możliwości to faktycznie udam sie do serwisu.
  • #6
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Nie to mam na myśli, uszkodzenie bezpiecznika nie występuje bez przyczyny. Urządzenie grzewcze to naprawdę nie zabawka i może być przyczyną pożaru w aucie. Do tego dodaj brak skanera diagnostycznego, brak wiedzy, możliwe uszkodzenie i kłopot gotowy.
  • #7
    CraCk94
    Level 8  
    No dokładnie w przyszłym tygodniu mam wolne udam sie do serwisu i napisze co się stało, być może komuś sie przyda ta i informacja.
  • #8
    kamilq05
    Level 1  
    I jak tam? Byłeś w tym serwisie? Wyszło coś? Mam ten sam problem u siebie w Maździe MPV. Słyszę że webasto pracuje (np po wyłączeniu silnika), ale "jajko" które mam w kabinie nic nie wyświetla.
  • #9
    CraCk94
    Level 8  
    Rychło w czas ale lepiej późno niż wcale.
    Więc w czym problem nasz system webasto jest tylko podstawowym dogrzewaniem ktory można rozbudowac do ogrzewania postojowego ktore by działało juz ze sterownika czy pilota. Kwoty oczywiście sa rozne w zależności od tego gdzie byśmy to robili spotkalem sie z rozbieżnościa od 300 do 1000zl wiec powodzenia!