Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Połączenie kina domowego, laptopa, dekodera + TV

zanetticompany 02 Nov 2014 10:01 1341 3
    zanetticompany
    Level 2  
    Witam. Zwracam sie do was z prośbą z racji ze nie mam pojęcia jak te wszystkie sprzęty pogodzić żeby to grało jak trzeba :) Moje pytanie brzmi.. jakie przewody będę potrzebował żeby obraz z laptopa bądź dekodera był pokazany na telewizorze ale dźwięk był z kina domowego.

Kino domowe:
    LG-HT805SH

Telewizor:
    LG 42CS460-ZA

Laptop:
    Toshiba Satellite L650

Dekoder:
    Sagemcom DS183 CPL

Dodam kilka zdjęć jakie mam dostępne wejścia w każdym sprzęcie. Aktualnie jest podłączony tylko dekoder z TV przez kabel HDMI

Połączenie kina domowego, laptopa, dekodera + TV Połączenie kina domowego, laptopa, dekodera + TV
    Połączenie kina domowego, laptopa, dekodera + TV Połączenie kina domowego, laptopa, dekodera + TV

Czekam na odpowiedz i z góry dziękuje za zainteresowanie. Pozdrawiam
    Polon_us
    Level 42  
    Czy ten telewizor ma wyjście optyczne? Zdjęcie jest niewyraźne.

Instrukcja jest bardzo generalna i wspomina, że jest to (te wyjście optyczne) zależne od wersji tego modelu.

Proszę zrobić zdjęcie z innej strony. Mam wrażenie, że podłączony kabel HDMI zasłania coś, może te gniazdo.
    zanetticompany
    Level 2  
    Niestety nie ma nic innego tam w okolicy. Są tylko 2x HDMI i z boku telewizora znalazłem jeszcze wejście USB
    Polon_us
    Level 42  
    Cóż, za wiele możliwości nie ma. Praktycznie tylko sygnały analogowe.

Przykładowo taki schemat połączeń:

- dekoder - kino -> przewód Scart-Scart
    - laptop (wyjście słuchawkowe) - kino (wejście AUX IN) -> przewód minijack stereo - 2x CINCH

Teoretycznie, można by połączyć dekoder i kino połączeniem cyfrowym, ale potrzebny byłby adapter Coaxial IN-> Optical Out + kabel optyczny TosLink.
    W takim przypadku połączenie Scart nie było by potrzebne.