Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PHP?C++? - Pobieranie strony www i automatyczne wyświetlanie jej w trybie offlin

hiv_sick 03 Lis 2014 11:26 678 2
  • #1 03 Lis 2014 11:26
    hiv_sick
    Poziom 22  

    Witam, czy jest ktoś w stanie naprowadzić mnie ewentualnie napisać program/skrypt, które będzie realizował funkcje:

    1. Pobieranie z serwera pojedynczego HTMLa (ewentualnie całego katalogu) wraz z zawartymi w nim odnośnikami do jpg, avi, swf itp. i zapisanie plików na dysku.
    2. Co 5 minut sprawdzanie czy zawartość plików na serwerze się zmieniła, jeżeli tak to ściągnij pliki z serwera i nadpisz na dysku.
    3. Odświeżanie przeglądarki gdy zostaną nadpisane nowe pliki na lokalnym dysku.

    Pliki w przeglądarce muszą być wyświetlane z dysku, ponieważ nie zawsze komputer ma dostęp do Internetu.

    Wszystko musi działać pod Linuxem

    0 2
  • #2 03 Lis 2014 18:28
    Dżyszla
    Poziom 42  

    Lazarus/FPC + Indy -> IdHTTPClient - wprowadzasz adres, po zakończeniu pobierania kopiujesz źródło do pliku, całość spinasz Timerem, to uruchamia co zadany czas procedurę.

    Co do zasobów powiązanych, to parser (src, href) i też się da dociągać.

    0
  • #3 03 Lis 2014 19:27
    serpent
    Poziom 11  

    Do pobierania pliku z serwera możesz użyć biblioteki curl. Opcja CURLOPT_FILE powoduje zapis odpowiedzi serwera do pliku.
    Ewentualnie httrack - pobierze z serwera plik html wraz ze wszystkimi zasobami.

    0
  Szukaj w 5mln produktów