Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zasilacz SPS400 Behringer PMH1000 - grzeje się dioda

mario25031973 03 Nov 2014 21:29 2835 3
    mario25031973
    Level 9  
    Witam. Czy jest ktoś mi w stanie pomóc, dlaczego mocno się grzeje dioda D24-(GF1G) w zasilaczu od power mixer Behringer PMH1000
    Zasilacz SPS400 Behringer PMH1000 - grzeje się dioda Zasilacz SPS400 Behringer PMH1000 - grzeje się dioda
    SERVICE-AV
    Level 39  
    Trafiłeś na forum profesjonalistów, musisz mieć pewne podstawy wiedzy i narzędzia aby poruszać się w tej dziedzinie .
    Ta dioda grzeje się jakoś nadmiernie?Zasilacz w ogóle działa ?
    Przyjrzyj się na mapie na czym zamyka się obwód tej diody , może czas wziąć multimetr i podstawowe pomiary wykonać.
    mario25031973
    Level 9  
    Witam. Właśnie potrzebuję pomocy profesjonalistów bo gość, który mi naprawiał power mixer niby nim jest i naprawia różne sprzęty, ale z tym cudem nie daje sobie rady(może ze względu na brak części zamiennych do tego modelu).Próbował powstawiać jakieś zamienniki ( T1,T2 właśnie diodę D 24) ale po odpaleniu zasilacz ponownie padł. Zadobyłem oryginalne części, wlutowałem w miejsca zamienników i zasilacz wystartował i działa ale bardzo się grzeje( czuć swąd i aż dymi)
    Więc został wyłączony. I właśnie prosiłbym aby mi ktoś pomógł jaka może być przyczyna, pomoże mi to naprowadzić mojego fachowca. Minimum wiedzy do pomiarów posiadam, ale mikry ze mnie elektronik, bardziej elektryk.
    Proszę o wyrozumiałość :| i o pomoc. W załączeniu do wglądu schemat zasilacza.

Dodano po 7 [minuty]:

.........grzeje się ta dioda D24
    Anonymous
    Anonymous