Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi - pioneer - Interfejs - słychać silnik w głośnikach z tyłu

bartek91sc 04 Lis 2014 11:22 786 4
  • #1 04 Lis 2014 11:22
    bartek91sc
    Poziom 2  

    Witam wszystkich.
    Kupiłem samochód A6 C5 1,5 roku temu i już miałem w nim nowego pioneera deh2300.
    Wstyd się przyznać ale dopiero 4 dni temu zauważyłem że nie grają mi tylne głośniki.
    Pojechałem do sklepu car audio. Zamontowałem Interfejs PhonoCar i w tylnych głośnikach słyszałem silnik - ale muzyka grała pięknie i głośno. Pojechałem do nich że jest straszne przebicie. Sprawdzili na innym interfejsie, sprawdzili na innnym radiu - dalej nic - cały czas występował ten problem. Oddałem interfejs. Powiedzieli że mieli jeszcze za 100zł z blaupunkta interfejsy i były lepsze (ale nie miały tej puszki plastikowej)

    Na szczęście świat mały i okazało się że kumpel ma ten interfejs z blaupunkta i za 50zł mi go sprzedał, ale po podłączeniu jego tyl gra strasznie cicho (w radiu zmieniłem odtwarzanie tylko na tyl i po pogłośnieniu charczy i gra cicho) - dodam że podłączanie masy pod radio nic nie daje.

    1. Czy na interfejsie blaupunkta będzie to grało jak powinno czy z racji tego że nie ma tej plastikowej puszki to nie będzie?
    2. Czy mase z adapteru moge podpiąć pod czarny kabel masy z radia?


    Jeżeli nie da sie nic zrobić na blaupukcie to powracając do phonocar co należy zrobić aby nie słyszeć silnika w głośnikach tylnych?

    Od wczoraj chodze po forach i nic nie moge znaleść. Czy ktoś może mi pomóc?

    Z brakujących informacji - to nie jest bose - według producenta - aktywny głośnik.

  • #2 06 Lis 2014 11:41
    djlj24
    Spec od car audio

    Czy interfejs ma wejścia cinch czy wejścia głośniowe? Bo może tutaj jest problem w niewłaściwym stosowaniu. Inna sprawa to w przypadku takiego z wejściami głośniowymi to czy jest przeznaczony do wzmacniacza pracującego w mostku - jeżeli taki nie jest to zwiera (-) wyprowadzeń obu głośników co powoduje, że niekorzystnie wpływa na stopień mocy w radiu i powoduje właśnie charczenie i ciche granie (dodatkowo może być jeszcze łupanie przy włączaniu i wyłączaniu).

  • #3 06 Lis 2014 20:45
    bartek91sc
    Poziom 2  

    Cytat:
    Czy interfejs ma wejścia cinch czy wejścia głośniowe? Bo może tutaj jest problem w niewłaściwym stosowaniu.

    wejścia głośnikowe. interfejsy wyglądają tak:
    Audi - pioneer - Interfejs - słychać silnik w głośnikach z tyłu

    Cytat:
    Inna sprawa to w przypadku takiego z wejściami głośniowymi to czy jest przeznaczony do wzmacniacza pracującego w mostku - jeżeli taki nie jest to zwiera (-) wyprowadzeń obu głośników co powoduje, że niekorzystnie wpływa na stopień mocy w radiu i powoduje właśnie charczenie i ciche granie (dodatkowo może być jeszcze łupanie przy włączaniu i wyłączaniu).


    Otóż to.. bardzo konkretna odpowiedź. Jakbyś tu był. Łupanie przy wyłączaniu występuje. W takim razie co radzisz zrobić aby to grało? jak w takim razie przerobić ten interfejs? Dzięki za zainteresowanie problemem :)

  • #4 07 Lis 2014 11:55
    djlj24
    Spec od car audio

    Ja bym spróbował najprostszej opcji - połączyć wyjścia cinch ze złączem od strony samochodu i do tego kabel sterujący załączeniem wzmacniacza. Jeżeli tak nie będzie dobrze to trzeba zrobić albo kupić taki co ma masę rozdzieloną od masy wejścia wzmacniacza.

  • #5 17 Lis 2014 10:48
    bartek91sc
    Poziom 2  

    próbowałem, ale przy cinch nie ma wgl dźwięku wtedy.

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson