Mam problem z pralką: Electrolux/AEG EWF1230 - około 8 lat
zatrzymuje się w połowie programu prania.
Zauważone symptomy:
- czasami czas upływa na wyświetlaczu ale pralka nie realizuje prania,
- innym razem pralka całkowicie zatrzymuje sie i pokazuje czas do realizacji programu prania "jakkby się zresetowała do początku cyklu".
Początkowo myślałem, iż za dużo rzeczy było wkładane do bębna i pralka zatrzymywała się przed realizacją etapu płukania/odwirowania z uwagi na przeciązenie.
Teraz już nie jestem pewny tej hipotezy
(gdyż przy wypełnionym do połowy bębnie też głupieje)
Na pewno pralka może bez problemu dokonać spuszczenia wody z bębna po wybraniu takiego trybu.
Z góry dziękuje za pomoc
co należy sprawdzić ewentualnie wymienić.
Dodam, że problematyczne działanie zdarza się 1 na 5-7 prań...
Dziś wieczorem cały cykl poszedł bezproblemu (wczoraj pranie było powtarzane 4x i za każdym cyklem się przerywało) więc brak tu jednoznaczności
zatrzymuje się w połowie programu prania.
Zauważone symptomy:
- czasami czas upływa na wyświetlaczu ale pralka nie realizuje prania,
- innym razem pralka całkowicie zatrzymuje sie i pokazuje czas do realizacji programu prania "jakkby się zresetowała do początku cyklu".
Początkowo myślałem, iż za dużo rzeczy było wkładane do bębna i pralka zatrzymywała się przed realizacją etapu płukania/odwirowania z uwagi na przeciązenie.
Teraz już nie jestem pewny tej hipotezy
(gdyż przy wypełnionym do połowy bębnie też głupieje)
Na pewno pralka może bez problemu dokonać spuszczenia wody z bębna po wybraniu takiego trybu.
Z góry dziękuje za pomoc
co należy sprawdzić ewentualnie wymienić.
Dodam, że problematyczne działanie zdarza się 1 na 5-7 prań...
Dziś wieczorem cały cykl poszedł bezproblemu (wczoraj pranie było powtarzane 4x i za każdym cyklem się przerywało) więc brak tu jednoznaczności