Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch SGV59A03/18 - Zmywarka Bosch nie wypompowuje wody po zakończeniu mycia

electrico 05 Nov 2014 14:10 14553 4
    electrico
    Level 10  
    Zmywarka nie wypompowuje wody.
    Oczyśilem filtry i dalej nic.
    Czytałem na forach że to sprawa oczyszczenia pompy ale nie wiem jak się do niej dostać.
    Wewnątrz zmywarki po odkręceniu wkrętów i wyjęciu filtrów wszystko stanowi jakby całość. Podobno do pompy trzeba dobrać się od dołu ale od której strony?
    U mnie jest plastikowa obudowa.

Bosch SGV59A03/18 - Zmywarka Bosch nie wypompowuje wody po zakończeniu mycia Bosch SGV59A03/18 - Zmywarka Bosch nie wypompowuje wody po zakończeniu mycia
    tom_soyer
    Level 2  
    Udało się? Mam dokładnie tą samą zagwozdkę ...
    electrico
    Level 10  
    Czy ma ktoś instrukcję serwisową zmywarki z której wynikałoby jak dobrać się do pompki odprowadzającej wodę?
    tom_soyer
    Level 2  
    Przeszedłem to sam. U mnie wykałaczką przedostalaa się jakimś cudem do wirnika. Upewnij się ze to na pewno problem pompy.

z tego co widzę to mam niestety tą samą pompę co Ty (były dwa modele, do wirnika tej nie można dostać się z wnętrza zmywarki). W tym przypadku trzeba odkręcić podłogę zmywarki (ten plastikowy korpus podstawy) i delikatnie unieść komorę ( ja to robiłem kładąc zmywarkę). Niestety poleje sie trochę wody więc musisz się na to przygotowac. Demontaż nie jest trudny ale musisz tylko delikatnie rozsunąć podstawę i korpus aby nie rozdzielić zbyt dużo części i nie narobić sobie roboty. Pompa łączy sie z podłogą za pomocą elastycznego węża, który zamocowane jest na kamerkę. Po jej usunięciu w moim przypadku okazało się ze jest sparciały i musiałem go domówić co przedłużyło mi naprawę.
    electrico
    Level 10  
    Czyli żeby odkręcić podłogę - plastikowy korpus (po położeniu zmywarki) to z której strony śruby należy odkręcać żeby nie rozkręcić za dużo?