Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia C1-02 - Nie chce się włączyć

daro19862 05 Lis 2014 15:53 990 6
  • #1 05 Lis 2014 15:53
    daro19862
    Poziom 25  

    Witam
    Chciałbym zacząć od wgrania softu 0597656: RM-643 EURO_C_BLACK_LATIN_GERMANY phoenixem ale wyskakuje coś takiego:

    Cytat:
    Flashing started
    Creating product data items list
    Product data items list created
    Backup not required
    Flashing phone
    Initializing
    Download files list initiated
    Waiting for USB device...
    Booting...
    Sending EBL loader...
    Sending EBL...
    Boot failure (0x8401F185)
    Failed to boot device
    Flash operation failed
    Starting to recover the phone
    Recovering phone
    Initializing
    Download files list initiated


    Czy ktoś wie co znaczy ten kod błędu?

    0 6
  • #3 05 Lis 2014 16:32
    daro19862
    Poziom 25  

    Nie znam przeszłości telefonu ale po rozkręceniu nie widać żeby coś było zalane, telefon pobiera 21,5 mA gdy wciskam przycisk power telefon pobiera 21,7 mA.
    Po podłączeniu telefonu do kompa i wsadzeniu baterii w manager urządzeń wykrywa:
    Nokia USB flashing Generic
    oraz
    Nokia USB flashing Parent.
    Wcześniej wgrałem 0597656: RM-643 EURO_C_BLACK_LATIN_GERMANY do chyba jakoś 58% i potem błąd jakiś wyskoczył ale już nie pamiętam co to za błąd był i teraz jak próbuję wgrać 0597656: RM-643 EURO_C_BLACK_LATIN_GERMANY lub 059N5M1: RM-643 VAR EURO-C GB TMO SL BLACK to wyskakuje błąd ten co w pierwszym poście.

    0
  • #5 05 Lis 2014 19:55
    daro19862
    Poziom 25  

    Nie posiadam boxa, a bez niego da się coś jeszcze spróbować?

    Dodano po 2 [godziny] 54 [minuty]:

    Zrobiłem reball 38F5060L-0Y3AE i soft 059N5M1: RM-643 VAR EURO-C GB TMO SL BLACK zaczął się wgrywać:

    Cytat:

    Flashing started
    Creating product data items list
    Product data items list created
    Backup not required
    Flashing phone
    Initializing
    Download files list initiated
    Waiting for USB device...
    Booting...
    Sending EBL loader...
    Sending EBL...
    Boot successful
    Downloading file: rm643__06.07.mcusw
    Erasing 131070 bytes...
    Total progress: 6%
    Sending data...
    Total progress: 12%
    Erasing 262142 bytes...
    Total progress: 15%
    Total progress: 18%
    Sending data...
    Total progress: 24%
    Erasing 131070 bytes...
    Total progress: 30%
    Sending data...
    Total progress: 36%
    Erasing 1048574 bytes...
    Total progress: 38%
    Total progress: 40%
    Sending data...
    Total progress: 48%
    Erasing 24641534 bytes...
    Total progress: 50%
    Total progress: 52%
    Sending data...
    Total progress: 54%
    Total progress: 56%
    Total progress: 58%
    Downloading file: rm643__06.07.ppm_c
    Erasing 3866874 bytes...
    Total progress: 60%
    Total progress: 62%
    Total progress: 64%
    Total progress: 66%
    Total progress: 68%
    Sending data...
    Total progress: 72%
    Total progress: 75%
    Total progress: 78%
    Downloading file: rm643__06.07_001.image_c_tmo_gb_9n5m1
    Erasing 11927550 bytes...
    Total progress: 80%
    Total progress: 82%
    Total progress: 84%
    Total progress: 86%
    Sending data...
    Total progress: 88%
    Total progress: 90%
    Total progress: 93%
    Erasing 917502 bytes...
    Total progress: 95%
    Total progress: 98%
    Total progress: 100%
    Resetting device
    Mobile device flashing completed.
    Waiting for phone to boot up
    Bootup successful
    Verifying communication to product (before flash finalizing)
    Communication verified
    Product code changed
    Doing factorysets
    Factorysets complete
    Loading default data to phone
    Loading default data to phone
    Getting Data Package
    First attempt to load default data failed. Trying again...
    Loading default data to phone
    Getting Data Package

    i wyskoczył error.
    Telefon się włącza jest podświetlenie klawiatury oraz LCD ale na wyświetlaczu biało , telefon reaguje na wciskane przyciski.
    Próbowałem 0597656: RM-643 EURO_C_BLACK_LATIN_GERMANY
    Cytat:
    Flashing started
    Creating product data items list
    Product data items list created
    Backup not required
    Flashing phone
    Initializing
    Download files list initiated
    Waiting for USB device...
    Booting...




    Sending EBL loader...
    Sending EBL...
    Boot successful
    Downloading file: rm643__04.40.mcusw
    Erasing 131070 bytes...
    Total progress: 6%
    Sending data...
    Total progress: 12%
    Erasing 262142 bytes...
    Total progress: 15%
    Total progress: 18%
    Sending data...
    Total progress: 24%
    Erasing 131070 bytes...
    Total progress: 30%
    Sending data...
    Total progress: 36%
    Erasing 1048574 bytes...
    Total progress: 38%
    Total progress: 40%
    Sending data...
    Total progress: 48%
    Erasing 24641534 bytes...
    Total progress: 50%
    Total progress: 52%
    Sending data...
    Total progress: 54%
    Total progress: 56%
    Total progress: 58%
    Downloading file: rm643__04.40.ppm_c
    Erasing 3860982 bytes...
    Total progress: 60%
    Total progress: 62%
    Total progress: 64%
    Total progress: 66%
    Total progress: 68%
    Sending data...
    Total progress: 72%
    Total progress: 75%
    Total progress: 78%
    Downloading file: rm643__04.40.image_c_0597656
    Erasing 11927550 bytes...
    Total progress: 80%
    Total progress: 82%
    Total progress: 84%
    Total progress: 86%
    Sending data...
    Total progress: 88%
    Total progress: 90%
    Total progress: 93%
    Erasing 917502 bytes...
    Total progress: 95%
    Total progress: 98%
    Total progress: 100%
    Resetting device
    Mobile device flashing completed.
    Waiting for phone to boot up
    Bootup successful
    Verifying communication to product (before flash finalizing)
    Communication verified
    Product code changed
    Doing factorysets
    Factorysets complete
    Loading default data to phone
    Loading default data to phone
    Getting Data Package
    Reading product state
    Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
    data item pre-delay
    data item pre-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Starting to backup/restore data item: ProductProfile, version: 1.1
    Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
    Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
    data item post-delay
    data item post-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
    data item pre-delay
    data item pre-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Starting to backup/restore data item: DateTimeSettings, version: 1.0
    Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
    Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
    data item post-delay
    data item post-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
    data item pre-delay
    data item pre-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Starting to backup/restore data item: ISSVariantActivator, version: 1.0
    Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
    Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
    data item post-delay
    data item post-delay
    Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
    Backup/restore result: 0 out of 3 items were not backed up
    Default data loading complete
    Stopping all operations, returning phone to default mode
    All operations completed
    Firmware updating succeeded.

    Mimo Firmware updating succeeded na wyświetlaczu dalej biało.
    Nie widać żeby taśma wyświetlacza była przerwana miejsce styku taśmy od lcd oraz płyty głównej też wygląda w porządku.
    ST_LCD_TEST FAILED.

    0
  • #7 06 Lis 2014 15:56
    daro19862
    Poziom 25  

    Trochę się pośpieszyłem i tak se pomyślałem że to może zimne luty pod CPU (brakowało mi jednego napięcia na wyświetlaczu), podniosłem CPU ale nie udało mi się go postawić, podczas czyszczenia CPU solder maska zeszła i kulki się pozlewały.
    Ale to żadna szkoda uczę się lutować na takich starych telefonach.

    0