Witam serdecznie.
Mam problem ze zmywarką ZIA628 firmy Amica.
Pewnego niezbyt pięknego dnia -> zmywarka odmówiła mi posłuszeństwa.
Objawy są następujące:
1. Zmywarka cały czas po włączeniu próbuje wypompować wodę, której tam nie ma.
2. Po wlaniu wody do komory -> zmywarka ją wypompowuje.
3. Wystarczy włączyć zasilanie i zamknąć drzwi -> bez wybrania programu oraz wciśnięciu "start" zmywarka cały czas próbuje wypompować wodę.
4. Zmywarka nie chce pobierać wody, chociaż w pewnym momencie co jakiś czas próbuje podjąć "temat" - jednak nic się nie dzieje.
5. Po kilkunastu sekundach z pompki oczywiście idzie "biały dym" a przecież nikogo nie wybrano.
6. Wymieniłem wąż z zaworem aquastop (niestety jak się domyślacie nie pomogło)...
7. Przechylałem, wylewałem wodę -> nic...
8. Przy próbie zdiagnozowania -> wyskoczyły błędy H3,5,6,7
Czy jest jeszcze coś co przychodzi Wam do głowy że mogę zrobić, przed popełnieniem telefonu do serwisu ??
Mam problem ze zmywarką ZIA628 firmy Amica.
Pewnego niezbyt pięknego dnia -> zmywarka odmówiła mi posłuszeństwa.
Objawy są następujące:
1. Zmywarka cały czas po włączeniu próbuje wypompować wodę, której tam nie ma.
2. Po wlaniu wody do komory -> zmywarka ją wypompowuje.
3. Wystarczy włączyć zasilanie i zamknąć drzwi -> bez wybrania programu oraz wciśnięciu "start" zmywarka cały czas próbuje wypompować wodę.
4. Zmywarka nie chce pobierać wody, chociaż w pewnym momencie co jakiś czas próbuje podjąć "temat" - jednak nic się nie dzieje.
5. Po kilkunastu sekundach z pompki oczywiście idzie "biały dym" a przecież nikogo nie wybrano.
6. Wymieniłem wąż z zaworem aquastop (niestety jak się domyślacie nie pomogło)...
7. Przechylałem, wylewałem wodę -> nic...
8. Przy próbie zdiagnozowania -> wyskoczyły błędy H3,5,6,7
Czy jest jeszcze coś co przychodzi Wam do głowy że mogę zrobić, przed popełnieniem telefonu do serwisu ??