Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z podłączeniem głośników w monitorze do komputera

Mikołaj3 06 Lis 2014 15:55 663 6
  • #1 06 Lis 2014 15:55
    Mikołaj3
    Poziom 5  

    Problem wygląda następująco: Mam monitor LG Flatron M1917A, który jest podłączony kablem d-sub do komputera - Obraz jest ok, problem polega na tym, że mam drugi kabel, który służy do podłączenia dźwięku (jest to kabel, który z jednej strony ma niebieskie wejście jack, a z drugiej zielone ). Próbowałem podłączyć tym kablem do każdego wejścia po kolei, a dźwięku dalej nie ma. Dodam, że przed przeniesieniem komputera wszystko działało. Dodatkowo próbowałem podłączyć głośniki creative SBS240 i też nie chcą działać ( w sensie dźwięku nie ma ). Może ktoś wie jak to naprawić? W komputerze mam z przodu 1 wejście różowe, 1 wejście zielone, a z tyłu 1 pomarańczowe, 1 czarne, 1 zielone, 1 różowe i 2 białe. w monitorze są 2 wejścia mini jack: pod jednym jest napisane audio, a pod drugim Hi/Fi i rysunek słuchawek. Dodam, że zawsze podłączałem do tego pierwszego wejścia. Dołączam w załączniku zdjęcie kabla, którym próbuje podłączyć dźwięk.

    0 6
  • #2 06 Lis 2014 16:39
    kamij
    Poziom 13  

    A jaka karta dźwiękowa jest w tym komputerze?

    0
  • #3 06 Lis 2014 16:42
    Mikołaj3
    Poziom 5  

    na menadżerze urządzeń jest napisane tylko urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio

    0
  • #4 06 Lis 2014 16:47
    kamij
    Poziom 13  

    Dobra, może zacznijmy od początku napisz (najlepiej w pierwszym poście) jaki to PC (płyta główna) bądź laptop.

    0
  • #5 06 Lis 2014 18:54
    Mikołaj3
    Poziom 5  

    Dodałem do pierwszego posta zdjęcie ekranu cpu-z.
    Chyba o to chodzi?

    Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

    A karta dźwiękowa to Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI

    0
  • #6 06 Lis 2014 23:18
    kamij
    Poziom 13  

    OK poprawne podłączenie to zielone wyjście z obudowy (z przodu lub z tylu) a z drugiej strony w monitorze do wejścia audio bądź do glosnikow - w nich zdaje się masz tylko jedno wejście.
    Jeżeli nie działa problem jest po stronie komputera i proponuje założyć temat w odpowiednim dziale

    0
  • #7 07 Lis 2014 14:13
    Mikołaj3
    Poziom 5  

    Dalej nie działa. no trudno. Dzięki.

    Dodano po 26 [minuty]:

    Znalazłem rozwiązanie. Pobrałem menadżer realtek hd audio i podłączyłem monitor tym kablem co pokazany wyżej na zdjęciu i od razu pojawiło się okno, na którym trzeba było wybrać jakie urządzenie zostało podłączone. wybrałem głośnik przedni i działa. :D

    0