Witam serdecznie. Jeśli pomyliłem działy to przepraszam ale szukałem trochę po Elektrodzie i nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi. Mam ogromny problem gdyż jest strasznie przeszkadzające strzelanie i huk w głośnikach. Głośniki te są w półce jakieś tam Blaupunkt i są podpięte pod wzmacniacz jakiś tam peijing czy jakoś tak (mówię od razu że to kolegi samochód Toyota Celica V). Wzmacniacz ten jest dwu kanałowy i ma podpięty subwoofer jakiś tam i głośniki z półki (subwoofer na jeden kanał, głośniki pod drugi). Podłączałem mu to sam gdyż jakiś inteligent narobił mu cyrków w instalacji i poprawiałem wszystko. Problem tyczy się tego, że gdy pierwszy raz włączy się wzmacniacz strasznie strzelają głośniki w półce (w tubie jest cisza zawsze). Gdy odłączę kabel cinch to słychać coś w głośnikach a gdy podłączę z powrotem to już kompletna cisza. Może to dlatego że są dwa głośniki na jednym kanale? Gdy odlączę chinch i podłączę można już włączać i wyłączać wzmacniacz ile się chce i jest cisza (jest zrobiony włącznik od przewodu remote pod kierownicą). I kieruję pytanie czy ktoś wie jak temu zaradzić? Może jakieś filtry? W każdym bądź razie byłbym wdzięczny za odpowiedź.