Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samochód spalinowy typu zdalnie sterowany, który godny polecenia ?

omegan89 08 Nov 2014 17:03 3711 7
    omegan89
    Level 16  
    witam

Od jakiegoś czasu planuje zakup samochodu zdalnie sterowanego, spalinowego, coś np:
    AUTO RC SPALINOWE Bulldog N1 2.4GHz Nitro
    SZYBKI SAMOCHÓD HIMOTO TROIAN BUGGY 4x4
    SAMOCHÓD RC 4x4 HIMOTO ZMOTOZ3 XSTR
    VRX Spirit Nitro Buggy 4X4

Są różne na allegro, trochę jest tych aukcji...
    No i nie wiem, na który się zdecydować. Wiem, że max 1000zł mogę na to przeznaczyć. Najlepiej właśnie gdyby ktoś kto już miał z czymś takim do czynienia i może coś polecić, chodzi o to żeby był szybki ;)

Z góry wielkie dzięki za pomoc ;)
    1 PAWEL
    Level 42  
    Czy masz doświadczenie w obsłudze i uciążliwościach, problemach występujących ze spalinowymi silnikami modelarskimi ?
    W tej cenie nie są to autka trwałe.

Ja polecam
    Traxxas Nitro Slash 1:10 TQ RTR
    Nitro Trophy 4.6 Truggy 1:8 2,4Ghz HPI
    TRAXXAS Nitro Sport GP 2WD RTR
    Tylko musisz określić czy napęd na oś tylną czy 4x4.

---------------------

Mój ulubiony to Traxxas Nitro Sport truggy RTR .

omegan89
    Level 16  
    Doświadczenia nie mam żadnego, po prostu się jakoś tak napaliłem na taki samochód :D
    Myślę, że chyba lepsze 4x4 nie ?
    Dlatego właśnie postanowiłem założyć taki temat tutaj, aby przed zakupem dowiedzieć się czegoś wiecej na ten temat, na co uważać, na co zwrócić uwagę przed zakupem ?
    1 PAWEL
    Level 42  
    Przy większych prędkościach i w terenie lepszy 4x4 łatwiejszy w opanowaniu, tylnie napędy są trudniejsze w prowadzeniu w terenie.
    Najważniejsze to dostępność części zamiennych, na przykład do HPI i TRAXXAS nie ma kłopotów z częściami.
    Przed wysyłką możesz zlecić usługę u sprzedawcy w dotarciu silnika i wyregulowaniu ( w dobrym sklepie ).
    omegan89
    Level 16  
    A czy możecie polecić jakiś dobry sklep internetowy, może sprawdzony też, gdzie śmiało można kupić jakiś dobry samochodzik i w miarę tanio ;)
    omegan89
    Level 16  
    ok, dzięki, no widać, że sklep specjalizuje się w tej branży, tak więc chyba śmiało można tam kupować taki samochód, tylko, że chyba tanio nie zbyt mają, szukam raczej samochodu do 1000zl, a tam są takie ale elektryczne, a te spalinowe to już raczej przekraczają 1000zł ;/
    Poleciłbyś mi jakiś konkretny model, który jest w tym sklepie a jest albo poniżej 1000 albo lekko ponad 1000zł ?

I jeszcze mam takie pytanie, przeważnie w opisach piszą, że autko 100kh/h leci, czy w rzeczywistości tak jest, czy znacznie mniej ?
    1 PAWEL
    Level 42  
    W terenie to żaden nie osiągnie 100 km/h w tej cenie.
    Przeszukaj

http://www.nitrotek.pl/modele/samochody-spalinowe.html
    ---------------------

Bulldog N2 2.4GHz Nitro

http://www.modelmotor.pl/bulldog-n2-2-4ghz-nitro.html

Szacowana prędkość max: 100km/h bzdura.

https://www.gimmik.pl/?id=sklep&show=products...e=&b_filter=&ip=&sort_mode=&ipp=100&noredir=1

Przeszukaj internet jak jest z dostępem do części zamiennych.

Coś porządnego do 1000zł ciężko. Polowałbym na coś HPI, Traxxas'a,