Witam,otóż nabyłem malucha a mam ich teraz dwa. Jeden z nich to elx "97r a drugi el "94r.Zastanawia mnie po co ta elektrodysza w tym zwykłym el skoro tam jest ona otwarta cały czas od momentu odpalenia silnika do jego zgaszenia, rozumiem jej sens w elx w którym to jest dodatkowy styk przy przepustnicy i gdy się ją otwiera to elektrodysza odcina dopływ paliwa ale nie ma to miejsca w zwykłym el.Więc po co to jest stosowane bo raczej to nie daje nic i nie zmniejsza zużycia paliwa???
Następny teraz już problem a mianowicie,maluch właśnie ten zwykły el delikatnie przerywa mi na wyższych obrotach a dzieje się to od niedawna i nie zawsze.Nie mam już głowy co może być przyczyną .
Wyeliminowane możliwości to ;
-świece
-kable WN
-gaźnik (czyszczony i ustawiony skład mieszanki wolnych obr. oraz pływak książkowo)
-pompka paliwa
-filtry (paliwa,powietrza)
-zawory ustawione prawidłowo (ssący 0,20 wydechowy 0,25)
A więc zimny czy ciepły pali od razu bez problemu,jałowe obroty równiutkie pracuje bardzo dobrze,wkręca się na obroty większe bez problemu ale jak już się go trzyma równo na wyższych obrotach albo puszcza z wysokich podczas jazdy to przerywa i siepie zejdzie do jałowych i pracuje dalej równo bardzo dobrze , nie mam pojęcia co się z nim dzieje ale to na pewno nie elektrodysza,na świecach pozostawia czarną sadzę a nie powinien,proszę o jakieś rady, pozdrawiam.
Następny teraz już problem a mianowicie,maluch właśnie ten zwykły el delikatnie przerywa mi na wyższych obrotach a dzieje się to od niedawna i nie zawsze.Nie mam już głowy co może być przyczyną .
Wyeliminowane możliwości to ;
-świece
-kable WN
-gaźnik (czyszczony i ustawiony skład mieszanki wolnych obr. oraz pływak książkowo)
-pompka paliwa
-filtry (paliwa,powietrza)
-zawory ustawione prawidłowo (ssący 0,20 wydechowy 0,25)
A więc zimny czy ciepły pali od razu bez problemu,jałowe obroty równiutkie pracuje bardzo dobrze,wkręca się na obroty większe bez problemu ale jak już się go trzyma równo na wyższych obrotach albo puszcza z wysokich podczas jazdy to przerywa i siepie zejdzie do jałowych i pracuje dalej równo bardzo dobrze , nie mam pojęcia co się z nim dzieje ale to na pewno nie elektrodysza,na świecach pozostawia czarną sadzę a nie powinien,proszę o jakieś rady, pozdrawiam.