logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja programowania do centrali Napco GEM-P1632

comtrade 05 Maj 2005 13:41 8846 10
REKLAMA
  • #1 1463542
    comtrade
    Poziom 11  
    Witam,

poszukuję instrukcji programowania (za pomocą klawiatury RP1CAe2) centralki Napco Gemini GEM-P1632. Posiadam instrukcję instalacji, ale niestety nie zawiera opisu programowania.
    W zasadzie wystarczy mi tabela kodów.

Pozdrawiam,
    Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 1464286
    kfiat
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    jutro poszukam w pracy, powinienem miec w wersji elektronicznej ale chyba tylko angielskiej (wersji polskiej nie spotkalem). nie pamietam jak 1632 ale np 3200 zaprogramowac "z ręki" to troche czasu zajmuje.

pzdr

Dodano po 2 [minuty]:

jutro poszukam w pracy, powinienem miec w wersji elektronicznej ale chyba tylko angielskiej (wersji polskiej nie spotkalem). nie pamietam jak 1632 ale np 3200 zaprogramowac "z ręki" to troche czasu zajmuje jak sie wprawy nie ma :).

pzdr
  • Pomocny post
    #3 1465079
    rgb
    Poziom 28  
    Ocena: 110
    Osobiście jednak wolę korzystać z oprogramowania za pomocą laptopa korzystając z arkusza jest to bardzo pracochłonne zajęcie.Tu masz link do instrukcji jakiej potrzebujesz http://www.trebor.com.pl/instrukcjenap.htm

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1465132
    comtrade
    Poziom 11  
    Wersja angielska nie stanowi problemu. Będę bardzo wdzięczny jeżeli uda Ci się to znaleźć.

Pozdrawiam,
    Andrzej

Dodano po 14 [minuty]:

rgb napisał:
    Osobiście jednak wolę korzystać z oprogramowania za pomocą laptopa

Nie wątpię :)
    Niestety na obecną chwilę w moim przypadku nie jest to możliwe.

rgb napisał:
    Tu masz link do instrukcji jakiej potrzebujesz http://www.trebor.com.pl/instrukcjenap.htm

Tego właśnie potrzebowałem. Wielkie dzięki.

Pozdrawiam,
    Andrzej
  • #5 9014935
    frutkosz111
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam czy jest ktoś w stanie podać link z instrukcją programowania do napco GEMP-P1632. Bo mam tylko instrukcje instalatora.
  • REKLAMA
  • #6 9016029
    pepe33
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    frutkosz111 napisał:
    Witam czy jest ktoś w stanie podać link z instrukcją programowania do napco GEMP-P1632. Bo mam tylko instrukcje instalatora.

Czy w dzisiejszych czasach google boli czy jest płatne nie potrafię tego pojąć
    Mi się chce poszukać a kolega nie ma czasu
    proszę http://www.napco.pl/napco/pobierz/pl/#instrukcje-uzytkownika
  • #7 9030019
    frutkosz111
    Poziom 11  
    Bardzo ciekawe, od kiedy instrukcja użytkownika to instrukcja programowania? Na stronie producenta byłem. I szukanie nie boli!
  • #8 9033332
    pepe33
    Poziom 19  
    frutkosz111 napisał:
    Bardzo ciekawe, od kiedy instrukcja użytkownika to instrukcja programowania? Na stronie producenta byłem. I szukanie nie boli!

Jednak Boli i to bardzo
    To wiedz po kolei
    -Klikasz na link który już raz dałem
    -Klikasz na manipulator który posiadasz np.GEM-DXK1
    Napisz jak jak nie zrozumiesz powodzenia :D
  • REKLAMA
  • #9 9045764
    frutkosz111
    Poziom 11  
    Ale mi nie chodzi przez manipulator lecz przez kabel.

Bo to co mi kolega podaje to jest przez manipulator.
  • #10 9046540
    pepe33
    Poziom 19  
    frutkosz111 napisał:
    Ale mi nie chodzi przez manipulator lecz przez kabel.

Bo to co mi kolega podaje to jest przez manipulator.

Jakoś ciężko zrozumieć
    to co podałem to jest instrukcja obsługi i takie też było pytanie
    a jeśli chodzi o program do programowania też znajduje się na tej stronie QUICKLOADER a tu link http://www.napco.pl/napco/pomoc-techniczna/pl/
    Ale do tego potrzebny jest kabelek PCI-MINI
  • #11 9048569
    telesystem
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    Może się jeszcze przyda.
    Załączniki:
    • GEM-P1632_v9A_prog.pdf (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • GEM-P1632_prog.pdf (1.12 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano instrukcji programowania centrali alarmowej Napco Gemini GEM-P1632 za pomocą klawiatury RP1CAe2, gdyż posiadana instrukcja instalacji nie zawierała opisu programowania ani tabeli kodów. W dyskusji wskazano, że dostępna jest angielska wersja elektroniczna instrukcji programowania, która może być trudna do znalezienia w języku polskim. Zasugerowano korzystanie z oprogramowania komputerowego (np. QuickLoader) do programowania centrali, co jest wygodniejsze niż ręczne wprowadzanie kodów z klawiatury. Podano linki do stron producenta Napco, gdzie można znaleźć instrukcje użytkownika oraz oprogramowanie, jednak podkreślono, że do programowania przez komputer potrzebny jest specjalny kabel PCI-MINI. Wskazano również, że instrukcja użytkownika nie zawsze zawiera pełne informacje programistyczne, a programowanie przez manipulator różni się od programowania przez kabel. Dyskusja podkreśliła konieczność posiadania odpowiednich narzędzi i dokumentacji do efektywnego programowania GEM-P1632.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA