Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Spowolnione działanie internetu

alsson 11 Nov 2014 18:36 1200 10
  • #1
    alsson
    Level 8  
    W ostatnim czasie zauważyłem że internet podczas jego używania zwolnił zauważyłem to na przykładzie oglądania filmów w hd ciągle się zacinają przez co nie da się normalnie oglądać kiedyś mogłem oglądać np film w hd na youtube i przeglądać sobie inne strony typu facebook teraz to nie wykonalne myślałem że może to chwilowe problemy ze stroną ale okazuje się że na innych tak samo ścina próbowałem zmiany przeglądarki i nic to samo, zainstalowałem starszą wersję Adobe Flash Player myślałem że może to przez ostatnią aktualizację też nic nie pomogło czyszczenie ciasteczek i historii też na nic nie mam już pomysłu czym może to być spowodowane testowałem prędkość internetu po kilka razy na kilku różnych stronach i według wyników prędkość jest taka sama jak wcześniej zanim zaczęło tak dziwnie ścinać macie może pomysł jak można to naprawić?
    Używam firefoxa 33.1
    procek i5 3,4GHz, grafika GTX660, RAM 8GB, system windows 7 64bit
  • #2
    adz3
    Level 2  
    Sprawdziłbym czy ten problem występuje na innym komputerze podpiętym do Twojej sieci, żeby upewnić się, że nie jest to wina dostawcy internetu.

    Spróbuj czyszczenia CCleanerem lub programami wykrywającymi adware (np. AdwCleaner), przeskanuj komputer programem antywirusowym, sprawdź poleceniem msconfig czy w autostarcie nie przyplątały się jakieś szkodliwe aplikacje... może nie pomoże, ale nie zaszkodzi.
  • #3
    Kolobos
    IT specialist
    Uzyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usun:
    http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner

    Daj w zalaczniku logi z FRST (Frst.txt oraz Addition.txt):
    http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
    (Instrukcja uzycia: http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294)

    Zrob pelny skan przy pomocy Mbam:
    http://www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/
  • #4
    alsson
    Level 8  
    Niestety adz3 nie mam obecnie drugiego komputera żeby sprawdzić działanie sieci jedyne co mam to telefon i na przykładzie filmiku na youtube mogę stwierdzić że tu również występuje ten problem chociaż nie wiem czy jest to w jakimkolwiek stopniu wiarygodne CCleanerem już próbowałem skanowałem też takim program jak Emisoft Anti Malware nic nie wykrył w msconfig właśnie sprawdziłem ale oprócz takich podstawowych jak antywirus czy skype to nic nie widzę a jak coś jest to wyłączone
    Kolobos załączam to co prosiłeś czyli logi firs i addition a dodatkowo plik z adwCleaner Mbam właśnie skanuje i chyba to jeszcze trochę potrwa ale jak skończy się skan to wstawię wynik
    Operator mi tu raczej nic nie pomoże bo prędkość według testów z takich stron jak speedtest jest dobra


    Ok zakończył się skan skanował ponad godzinę ale nic nie wykryto
  • #5
    Kolobos
    IT specialist
    Odinstaluj na razie:
    Emsisoft Anti-Malware
    ESET NOD32 Antivirus

    Obok frst.exe utworz plik fixlist.txt z zawartoscia:
    Task: {F27B5D46-E3D9-4833-8E06-815CB9776812} - System32\Tasks\Ad-Aware Update (Weekly) => C:\Program Files (x86)\Lavasoft\Ad-Aware\Ad-AwareAdmin.exe
    GroupPolicyUsers\S-1-5-21-3730062695-3090974371-98062210-1005\User: Group Policy restriction detected <======= ATTENTION
    SearchScopes: HKLM-x32 - DefaultScope value is missing.
    S3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X]
    S3 gdrv; \??\C:\Windows\gdrv.sys [X]
    S3 MBAMSwissArmy; \??\C:\Windows\system32\drivers\MBAMSwissArmy.sys [X]
    2014-11-11 19:28 - 2013-10-01 18:13 - 00000000 ____D () C:\AdwCleaner

    W FRST wybierz Fix. Usun katalog C:\FRST po wykonaniu.

    Daj screen z http://portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable
  • #6
    alsson
    Level 8  
    ok to z fixlist zrobione w załączniku daje ten screen emisoft usunięty ale ESET antivirus wolał bym nie usuwać bo mam pełną wersję a zgubiłem kod od licencji ale wyłączyłem go i dalej ścina obraz więc to raczej nie jego wina
  • #7
    Kolobos
    IT specialist
    Jeszcze dolna czesc okna z CDI.
  • #9
    lukszyk
    Level 15  
    sprawdz ping(tak ze 20 prob)z np. youtube i facebook, czy nie ma skokow i czy wszystkie dochodza

    mimo ze sprawdzales predkosc internetu i bylo ok, to proponuje ci zebys zainstalowal sobie program Networx. tam jest opcja podgladania jakie konkretnie aplikacje pobieraja/wysylaja dane. warto sprawdzic
  • #10
    alsson
    Level 8  
    więc wygląda to tak ping utrzymuje się na poziomie ok 30 na 15 prób chyba 3 razy skoczył do 140 a raz nawet do 220 pobrałem ten program o którym mówiłeś i jeśli dobrze interpretuję wyniki to wychodzi że prędkość się waha włączyłem sobie twitcha i jakiegoś streama w najwyższej jakości przez chwilę była maksymalna prędkość czyli w moim przypadku 750kB/s wtedy wszystko dobrze działało potem prędkość spadła do 250kB/s i zaczęło ścinać kiedy prędkość wróciła do normy znów wszystko było dobrze według tego programu moja średnia prędkość to 300kB/s
    Jutro skontaktuję się z operatorem ale pewnie i tak to nic nie da wyślą zgłoszenie do działu technicznego a on stwierdzi że wszystko jest w porządku nie pozostaje mi nic więcej niż przyzwyczaić się do ciągłego ładowania obrazu.
  • #11
    marcin878787
    Level 22  
    Możesz jeszcze sprawdzić działanie Internetu na jakimś Live Cd np. Ubuntu. Wykluczysz wtedy problem software-owy.