Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

DELONGHI MAGNIFICA 3600S- ekspres nie podaje mleka.

krzysiek.lbn 12 Nov 2014 15:31 11547 3
    krzysiek.lbn
    Level 1  
    Witam. Zwracam się do wszystkich zorientowanych w temacie ekspresu do kawy marki Delonghi Magnifica esam 3600, mianowicie problem sprzętu polega na tym że, podczas spieniania mleka leci z dyszy sama para a mleko w ogóle nie wypływa, czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem? Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry dziękuję.
    ikare70
    Level 12  
    Dobry wieczór . Jeżeli wylatuje para to znaczy, ze z ekspresem wszystko ok. I to najważniejsze. Proszę wyjąć dyszę z dzbanka pociągając delikatnie do siebie dokładnie umyć wyjąć tez rurkę zasysającą mleko w miarę możliwości technicznych i manualnych rozebrać jak najwięcej można z czarnej pokrywki i dokładnie umyć zatkane otwory przeczyścić wykałaczką , spróbować przedmuchać ustami od strony wężyka, który zasysa mleko. A najlepiej zajrzeć do instrukcji i wykonacz czynności konserwacyjnych dzbanka zgodnie z zaleceniami producenta . Przyczyną jest brak czyszczenia po zakończeniu spieniania mleka przycisk clean. A co kilka dni przeczyszczenie specjalnym płynem do czyszczenia dysz cappuccino. Zastosować zamiast mleka i użyć przycisku spieniania mleko bez kawy następnie powtórzyć przepłukać używając wody. Przyczyna to zasychająca laktoza . Jestem przekonany, że to pomoże jeżeli nie, aczynności które okisałe został przeprowadzone proszę o inf. Będziemy szukali dalej. Pozdrawim Piotr.
    fhu robex
    Level 2  
    Wszystko przeczyściłem i nadal nie ubija mleka,co zrobić ?
    ikare70
    Level 12  
    Witam serdecznie. Ile ekspres posiada zrobionych kaw cappuccino zdarza się, ze po wykonaniu ok 6-8 tyś para "wylizuje" otwory w zaworze- łączniku do którego podpinany dzbanek z mlekiem. Efekt jest taki,ze zaburzają się proporcje powietrza, pary, mleka no i mleka nie jest odpowiednio spienione . Mozna spróbować jeszcze wymienić te trzy uszczelki, ale myślę, ze to bedzie zawór. Wymiana jego banalnie prosta. Koszt zaworu z uszczelkani i mikrowyłcznikiem ok. 40zł .
    Pozdrawiam Piotr