Witam wszystkich.
Mój problem dotyczy Behringer CX2310.
Potrzebuję podłączyć go na trzech kanałach mono. Ogólnie niby nie mam problemu z samym podłączeniem. Pytania tylko mam co do ustawień
Czy dobrze rozumiem :
Crossover dzieli dźwięk na trzy pasma -
low       mid      high
|-------|-------|-------|
Jeśli zmieniam hz na lewym pokrętle low/mid to przesuwa mi tylko miejsce dzielenia pasma? czyli jak podkręcę w prawo to bass dostanie szersze pasmo, a środek węższe tak? :p
low          mid    high
|---------|-----|-------|
I tak samo z prawej strony na pokrętle mid/high? :p
Generalnie nie znam się na tym, a muszę niestety takie rzeczy podłączać :p
Muszę jutro podłączyć dwa takie crossovery ( po jednym na stronę ) z trzema wzmacniaczami ( górki, środki i doły ), bo w sobotę będzie na nich koncert :p Wcześniej jak spróbowałem podłączyć tylko na chłopski rozum to zjarałem wszystkie gwizdki
Dzięki za odpowiedź, czy dobrze rozumuje :p
Pozdrawiam

Mój problem dotyczy Behringer CX2310.

Potrzebuję podłączyć go na trzech kanałach mono. Ogólnie niby nie mam problemu z samym podłączeniem. Pytania tylko mam co do ustawień

Czy dobrze rozumiem :
Crossover dzieli dźwięk na trzy pasma -
low       mid      high
|-------|-------|-------|
Jeśli zmieniam hz na lewym pokrętle low/mid to przesuwa mi tylko miejsce dzielenia pasma? czyli jak podkręcę w prawo to bass dostanie szersze pasmo, a środek węższe tak? :p
low          mid    high
|---------|-----|-------|
I tak samo z prawej strony na pokrętle mid/high? :p
Generalnie nie znam się na tym, a muszę niestety takie rzeczy podłączać :p
Muszę jutro podłączyć dwa takie crossovery ( po jednym na stronę ) z trzema wzmacniaczami ( górki, środki i doły ), bo w sobotę będzie na nich koncert :p Wcześniej jak spróbowałem podłączyć tylko na chłopski rozum to zjarałem wszystkie gwizdki

Dzięki za odpowiedź, czy dobrze rozumuje :p
Pozdrawiam