Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Megane III Renault. Brak na wyświetlaczu temperatury...

Tatus0107 13 Nov 2014 22:57 4077 12
    Tatus0107
    Level 8  
    Witam.
    Posiadam Renault Megane III w wersji Fluence (Generation) wersja była zakupiona z lusterkami manualnymi, ale nie dawno zmieniłem je na elektryczne z lewej strony jest 9 pinów, a z prawej 7 i w dalszym ciągu nie pojawiła się temp. na wyświetlaczu który znajduje się na desce.
    Może ktoś z was wie co i jak trzeba zrobić żeby ona się tam pokazała, dodam, że posiadam nie oryginalne radio.

Pozdrawiam.
    pawełek3650
    Level 16  
    witam a byłeś na clipie masz odczyt temperatury z tego lusterka masz instalacje i wyświetlacz z taka funkcją?
    cinas
    Level 13  
    Może być kodowanie wyświetlacza i nie będzie wyświetlał temperatury
    Tatus0107
    Level 8  
    Na clipie nie byłem na razie chciałem sam zadziałać bo jak nasłuchałem się niby ekspertów z działu elektroniki jak dowiadywałem się czy mogę założyć lusterka elektryczne mając instalacje w drzwiach i ich że raczej nie bo trzeba milion rzeczy posprawdzać i każda z nich zajmie ileś roboto godzin a wystarczało wymienić lusterka i panel sterujący to aż boje się z tą sprawa pojechać do nich.
    A macie jakiś sposób jak sprawdzić czy mój wyświetlacz obsługuje tą funkcje albo też ile kabli powinno dochodzić do niego??

A któryś z was pisał o podłączeniu lewego czujnika możecie podpowiedzieć jak to zrobić??
    cinas
    Level 13  
    Tak się nie da, musisz podłączyć się pod komputer i już coś będzie wiadomo
    Sprawdź czy w lewym lusterku masz czujnik temperatury
    Tatus0107
    Level 8  
    Jesli chodzi o czujnik w lusterku to jesli jest to wystajace kółeczko w lewym od spodu to raczej posiadam chyba ze sprzedawca cos zakombinowal.
    Anonymous
    Anonymous  
    Tatus0107
    Level 8  
    Dzisiaj patrzalem na roźnych zdjeciach i raczej jestem pwlewien ze posiadam czujnik w lusterku.
    Mam pytanie co byscie polecali jechac na clipa czy kupic drugi wyswietlacz ktory napewno obsługiwal ta funkcje czy wtedy jeszcze trzeba cos doprogramowac?
    cinas
    Level 13  
    Wyświetlacz nic nie da jak nie będzie funkcji aktywnej to nic nie da
    Jak masz kogoś kumatego z klipem i będzie miał trochę wiedzy to uruchomi
    Jak chcesz możesz podesłać wyświetlacz do mnie to ustawię
    Tatus0107
    Level 8  
    A czy to ze nie pokazuje mi temperatury czy tez ma jakies znaczenie na grzanie tego lusterka bo jak przyszly chlodniejsze dni to zauwazylem ze to tez niedziala ale tylko w tym lewym??
    cinas
    Level 13  
    Obstawiam wkład lusterka lub instalację