Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

toyota Yaris II 1.4 D4D 2006 AUTOMAT gasnie na zimnym

14 Lis 2014 09:40 1494 3
  • Poziom 2  
    Witam
    Auto stało poł roku
    Gdy było ciepło zapalała bez zadnego problemu
    Gdy temperatura spada około 5 stopni i auto stoi przed domem jest problem z odpaleniem .
    Auto zapala na 4 sekundy i gasnie
    Drugim razem tez moze zapalić na 2-3 sekundy i gasnie
    Następnie kilka lub kilkanascie razy trzeba ją chetac i zostawic na kilka chwil
    Następnie znów nalezy podejśc i po jakims czasie auto zapali
    Gdy go przegazujemy jest szansa ze juz nie zgasnie
    GDY JEST CIEPŁY ZAPALA BEZ PROBLEMU

    Wymieniłem już :
    -pompę paliwa przy silniku na używaną
    -filtr paliwa
    -założyłem zawór zwrotny
    -wymieniłem swiece
    i nadal problem nie ustąpił

    2 dni przed tym zdarzeniem dokodowywałem klucz do samochodu -ale nie wiem czy to ma jakis związek

    Silnik nie zgłasza ZADNYCH BŁĘDÓW SILNIKU
    ZADNA KONTROLKA CHECK ENGINE nie pali się

    Wczoraj na zwykłym testerze pojawił się bląd podczas odpalania odpowiedzialny za immobiliser -gdy kasowano ten błąd to silnik odpalał -LAE TEZ GASNĄŁ po kilku sekundach

    Moje pytanie brzmi -Na co zwrócić uwagę ?co moze byc popsute jeszcze ?
    Czy immobiliser byłby przyczyną gaśnięcia samochodu ?kazdy mi mówi ze immobiliser nie moze wyłaczyc silnika gdy juz zapali ?

    błagam o pomoc
  • Poziom 23  
    Prawdopodobnie co jest nie tak z dawką rozruchową, trzeba sprawdzić czujnik temperatury w pierwszej kolejności.
  • Poziom 2  
    Był badany i podobno jest ok
  • Poziom 2  
    wstawiłem auto do ciepłego garazu i pali od razu ..czujnik temperatury mowią ze ok ,ze nie ma przekłamania ..gdy zrobi się zimno znów będzie dramat -zapalc bedzie za 15 razem --to jakas głupota pewnie ale gdzie ten diabeł siedzi