logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać ukryte pliki na szpiegowskim pendrive z dyktafonem?

Mako3991 15 Lis 2014 00:14 1179 3
REKLAMA
  • #1 14132538
    Mako3991
    Poziom 9  
    Witam, nie wiem co mnie naszło, aczkolwiek chciałem sobie wydrukować sprawozdania na studia. Niestety nie mogłem znaleść w domu żadnego pendriv'a a jedyny jaki miałem to mój szpiegowski pendrive z dyktafonem. Musiałem wydrukować te pliki w kolorze a że na dysku były sterowniki do aktualizacji godziny sterownik do instalacji automatycznej usb i folder Records z nagraniami chciałem je ukryć noi można powiedzieć że się udało gdyż nie było ich widać w głównym oknie był widoczny jedynie folder RECORDS na drzewie z boku folderu. Dałem żeby były widoczne i do odczytu oraz modyfikacji dla User i Grupa Domowa. Jednak gdy wróciłem od tego gościa pliki sterujące i folder Records zniknęły. Nic nie pomagało więc sformatowałem pendriva. Po nagraniu nowego pliku on się pojawił i wszystko pięknie, tylko że na komputerze stacjonarnym ten pendrive był już używany więc rzeczą oczywistą jest że jego sterownik jest zainstalowany. Teraz moje pytanie czy mogę jakoś przywrócić widocznośc tamtych plików? Czy już znikły na zawsze... Przyznam że szkoda by mi było tego pendriva gdyz nie był dość tani, a jakość nagrań jest po prostu wręcz idealna bez żadnej obróbki dźwięku. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14132554
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Mako3991 napisał:
    sformatowałem pendriva

Mako3991 napisał:
    Po nagraniu nowego pliku on się pojawił

Mako3991 napisał:
    czy mogę jakoś przywrócić widocznośc tamtych plików?

Sformatowałeś i w dodatku nadpisaleś nowym plikiem. Głupszego postępowania dawno nie widziałem.
    Na początek spróbuj co widzi ten program:
    www.pcinspector.de/SmartRecovery/info.htm?language=1
  • REKLAMA
  • #3 14132892
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Autorze, zrozumiałem tak samo jak kolega wyżej więc popracuj nad składnią zanim zaczniesz być niegrzeczny. Nie rozumiem o jakie pliki chodzi, o ukryte pliki systemowe pendrive? Co to wogóle za pendrive jest?

https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=630427

Widoczność plików ukrytych i systemowych masz włączoną w opcjach folderów?

Miałem niedawno problem z pendrive - pogubił strukturę plików i żądał formatowania. Jedyny program, który potrafił sobie z problemem poradzić był DMDE, który wykrył i odzyskał dane:
    http://dmde.com/download/dmde-free-2.10.0.560-win32-gui.zip
  • #4 14133200
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Wstaw screen z DMDE z widoku okna partycje, ciekawe jak duży był ten nagrany plik.
REKLAMA