forrest77 wrote: Wydaje mi się to zdecydowane zbyt dużo jak na tak małą stronę.
Kolego wszystko zalezy od skomplikowania strony. Dla ciebie to tylko:
forrest77 wrote: (nic wielkiego - do kilkunastu podstron)
wiec czemu sam nie usiadziesz i nie zrobisz? Nie jest to kwestia "tylko" kilku podstron. Jest to kwestia czy strona ma byc praktyczna, wykonana ze wszystkimi mozliwymi standardami, z systemem SEO, formularzami zwyklymi czy bezpiecznymi, czy ma posiadac zainstalowane systemy antyspamowe czy panelem administracyjnym. U mnie za samo przygotowanie grafiki dla systemu woordpress czy joomla musisz sie liczyc z kosztem okolo 500€. Znacznie taniej wyjdzie zakup gotowego szablonu (tutaj juz masz szablon dla systemu najczesciej z dopasowaniem grafiki) A to dopiero poczatek. Zadko zdaza sie klient ktory decyduje sie na zakup gotowca. Zmiany i dopasowanie (w zaleznosci od systemu) to od kilku do kilkunastu godzin pracy. Temat mozna ciagnac i kazdy cos dopowie swojego. Zasada jest prosta. Chesz tanio, szukaj na portalach od studentow. Oni ci zrobia (bez zadnych gwarancji i na tyle co potrafia) w granicach 300-500zl. A pozniej jak juz ochloniesz i zaczniesz po jakims czasie szukac kogos kto ci to zmodyfikuje czy poprawi. Najczesciej koszt takich poprawek jest wyzszy niz wykonanie strony raz a dobrze od "zera".
Moze zamiast pisania ze
forrest77 wrote: ale wyceniły one swoje usługi na kilka tysięcy złotych...
napisz tutaj co konkretnie jest wliczane w cene, pokaz kosztorys (bez podawania nazwy firmy). Wtedy zobaczymy co jest w cenie i czy warte jest to tej ceny.
forrest77 wrote: Znalazłem tez taką ofertę
Trudno pisac i oceniac zwlaszcza ze nie maja swojego portfolio, a jedynie pisza banialuki dla nieswiadomych ludzi. Za 500zl nie znajdziesz nawet pozadnego hostingu dla wordpressa. A strony swoje opiera wlasnie o ten system. Z hostingiem i strona za 500zl, nie poszalejesz. Moge ci pokazac kilka przykladow (priv) gdzie wordpress jest dobry na tanim hostingu, a gdzie niestety wymagany jest juz serwer o odpowiednich parametrach. Nawet 1and1 (najdrozsza opcja) nie jest w stanie bez bledow wyswietlic strony wordpressa bardziej skomplikowanej. Oczywiscie o joomla juz nie pisze.
Opisz na priv dokladnie co potrzebujesz jaki projekt, jakie mozliwosci, podam ci dokladny kosztorys z zaznaczeniem jaki hosting jest wymagany.