Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka AMICA - Brak pracy zmywarki Amica ZWM 636W

and_rog 17 Nov 2014 21:54 4482 5
    and_rog
    Level 23  
    Witam.
    Mam zmywarkę - jak w nazwie. Od dziś jest kłopot - po włączeniu świecą diody: (świecą na stałe, nie migają):
    -Power
    -brak nabłyszczacza
    - Eco
    -1/2 wkładu
    Nabłyszczacz oczywiście jest.
    Ale cykl mycia nie chce się zacząć, jak zmusić ten sprzęt coś do pracy? Uszkodził się czujnik nabłyszczacza? Przerwano za wcześnie program mycia, i teraz ma problem ze startem? Ma ktoś z Was jakąś serwisówkę do tego? Albo jakiś schemat, nawet nie od tej, tylko od podobnej, aby wiedzieć od czego zacząć?
    balcerowicz79
    Level 16  
    Moja 3 letnia Amica już parę razy miała problem ze startem ale wystarczyło jeszcze raz otworzyć klapę i zamknąć i wystartowała
    and_rog
    Level 23  
    To nie pomagało.... wiele razy włącz, wyłącz, otwórz, zamknij, i nic. Dopiero brat wymyślił, że w momencie włączenia trzymał wciśnięty przycisk "Program", wtedy włączał się jakiś inny tryb, i w końcu wystartował zmywarkę. Ale na przyszłość i tak chciałbym wiedzieć, jak się do tego zabrać.
    balcerowicz79
    Level 16  
    No w tym to ci nie pomogę bo z elektroniką nie jestem na TY.
    Ale co do Amiki to mam mieszane uczucia bo zmywarka parę razy nie chciała wystartować bez wyraźnej przyczyny, pękł jeden ze sznurków utrzymujących klapę po roku użytkowania, no i w płycie gazowej grzejnej też ciągle mi powraca temat samoistnego przeskakiwania iskry w zapalarce. Niby to od wody która wykipi czasami z garnków(tak tłumaczą w serwisie) i przedostanie się pod płytę gdzieś w okolicy palników lub pokręteł, ale sprzęt moim zdaniem nie powinien być aż tak wrażliwy, bo to rzecz normalna że czasem coś się wyleje na płytę-tyle co dobre to tanie części w porównaniu do innych sprzętów AGD.
    POWODZENIA.
    and_rog
    Level 23  
    OK, dziś zmywarka trafiła do serwisu... Zobaczymy co odpowiedzą.
    and_rog
    Level 23  
    Uszkodzony dip-switch... dziś zmywarkę przywiozłem, 160 zł naprawa.