Witam szanownych forumowiczów.
Na wstępie uprzedzam, że przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi...
Chodzi o ogrzewanie niezależne (wodne) z autobusu H10 produkowanego w sanoku.
Sirokko 268...
A więc do sedna.
Pojawiła się koncepcja ogrzewania niewielkiego warsztatu (około 40m²) ogrzewaniem z autobusu...
Po poszukiwaniach na różnych portalach, odnalazłem odpowiedni sprzęt i w cenie 250pln kupiłem "rzekomo" 100% sprawne ogrzewanie z autobusu wraz ze sterownikiem.
W czym problem...
Posiadam zasilacz 24V od reklamy led, którą keiedyś tam miałem, webasto, paliwo... i za cholewkę nie da się tego uruchomić...
rozebrałem sterownik, żeby sprawdzić, czy coś się nie uszkodziło przy transporcie, ale nic nie widać...
i teraz pytanie: Znalazłem na forum informacje, że jest możliwość podłączenia tego ustrojstwa na "krótko" pomijając elektronikę...
Podpowie ktoś jak to zrobić?
Nadmienię, że:
Kiedy podam + i - na kostkę silnika załącza się tylko sprzęgiełko pompki paliwa.
Kiedy zmostkuje - z masą nagrzewnicy, sprzęgiełko się rozłącza i zaczyna pracować silnik... zgłupiałem...
Poza tym zaczyna coś się kopcić - chyba szczotki...
Nie jestem dobry w elektronice, elektryce etc.
Jak ktoś by mógł mi łopatologicznie powiedzieć jak to włączyć będę zobowiązany
Chcę skończyć łódkę i ogrzewanie niestety jest mi do tego niezbędne...
Zdjęcia poniżej...
Na wstępie uprzedzam, że przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi...
Chodzi o ogrzewanie niezależne (wodne) z autobusu H10 produkowanego w sanoku.
Sirokko 268...
A więc do sedna.
Pojawiła się koncepcja ogrzewania niewielkiego warsztatu (około 40m²) ogrzewaniem z autobusu...
Po poszukiwaniach na różnych portalach, odnalazłem odpowiedni sprzęt i w cenie 250pln kupiłem "rzekomo" 100% sprawne ogrzewanie z autobusu wraz ze sterownikiem.
W czym problem...
Posiadam zasilacz 24V od reklamy led, którą keiedyś tam miałem, webasto, paliwo... i za cholewkę nie da się tego uruchomić...
rozebrałem sterownik, żeby sprawdzić, czy coś się nie uszkodziło przy transporcie, ale nic nie widać...
i teraz pytanie: Znalazłem na forum informacje, że jest możliwość podłączenia tego ustrojstwa na "krótko" pomijając elektronikę...
Podpowie ktoś jak to zrobić?
Nadmienię, że:
Kiedy podam + i - na kostkę silnika załącza się tylko sprzęgiełko pompki paliwa.
Kiedy zmostkuje - z masą nagrzewnicy, sprzęgiełko się rozłącza i zaczyna pracować silnik... zgłupiałem...
Poza tym zaczyna coś się kopcić - chyba szczotki...
Nie jestem dobry w elektronice, elektryce etc.
Jak ktoś by mógł mi łopatologicznie powiedzieć jak to włączyć będę zobowiązany

Chcę skończyć łódkę i ogrzewanie niestety jest mi do tego niezbędne...
Zdjęcia poniżej...