Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odcięcie zapłonu w DOG 10 RF

guzi007 06 May 2005 14:47 3318 5
    guzi007
    Level 12  
    Mam założony alarm DOG 10 RF i nie mam podłączonego w nim żadnego odcięcia. Czy jest sens wogóle coś takiego podłanczać, bo podejrzewam, że złodzieje nie mają problemu z rozbrojeniem takiego alarmu? Jeżeli złodzieje odłanczają tylko syrene, żeby nie wyła to może i jest sens, ale jeżeli robią to jakoś z zewnątrz poprzez elektorniczne systemy to chyba nie ma sensu? Co o tym sądzicie? Jak podłączyć takie odcięcie do alarmu? Ma ktoś może schemat tego alarmu? W instrukcji jest tylko napisane, że alarm posiada wbudowany przekaźnik 30A.

Samochód: Mercedes Sprinter.

Pozdrawiam
    jkm73
    Level 21  
    nie widzialem doga 10 z wbudowanym prtzekaznikiem,05 ma wbudowany,natomiast 10 mialla zew przekaznik sterowany dwoma czarnymi przewodami obok siebie
    Konstancin
    Level 13  
    Witam. Generalnie w sprinterze można odciąć najprościej główny + po stacyjce przewod czarny wychodzący ze stacyjki. Tylko nie tnij go przy stacyjce ale gdzieś dalej w miejscu trudniej dostępnym , ewentualnie zastosuj elektrozawór żeby odciąć paliwo ale to są dodatkowe koszty.
    Alarm dog posiada przekażnik 30 amp. i jest on właśnie do odcięcia - wychodzą z niego dwa czarne kable.
    Pozdrawiam.
    guzi007
    Level 12  
    A te dwa czarne przewody służą do sterowania przekaźnika czy pod nie mam podpiąć odcinany obwód? Bo nie widziałem jeszcze tej centalkii dlatego tak szczegółowo pytam, a nie chce mieć takiej sytuacji, że się dokopie do niej i nie będe pewien co robić.

Pozdrawiam.
    pawlo111
    Level 12  
    Witam serdecznie
    Panowie ma może ktoś schemat tego alarmu, kupiłem sprintera z takim alarmem i chcę dołożyć sobie centralny zamek ale niechcę w ciemno wpinać, niedziała mi syrena w tym alarmie, bardzo proszę o schemat ułatwi mi przegląd i ewentualną naprawę (może kable gdzieś są przerwane....
    Z góry wielkie dzięki pozdrawiam
    guzi007
    Level 12  
    pawlo111 wrote:
    Witam serdecznie
    Panowie ma może ktoś schemat tego alarmu,

poszło na PW