Witam.
Kilka lat temu kupiłem w Niemczech komplet automatyki do bramy Somfy Passeo 520 z jednym pilotem. Wiosną br. zamontowałem ten zestaw na swojej bramie. Działa poprawnie, lecz problem jest z pilotem, bo jest tylko jeden. Kupiłem 2 piloty Keygo i nie udało mi się ich zsynchronizować ze sterownikiem. Dokupiłem inne, uniwersalne piloty, które można zaprogramować na stary i nowy sposób kodowania, też nie pasują. Ręce mi już opadają. Czyżby sterownik, który posiadam miał trzeci, inny sposób kodowania?
Załączam zdjęcie naklejki ze sterownika.
Może ktoś z Was koleżanki i koledzy jest zorientowany co można z tym zrobic? A może ktoś ma do sprzedania pilot do tego sterownika? Zdecydowanie odkupię.
Tu jest zdjęcie centralki i wyglądu pilota.
Z tym pilotem nie działa:
z tym, uniwersalnym również. Po prostu centralka nie reaguje na te piloty.
Opis powyższego pilota:
Zamiennik pilotów SOMFY
Pilot mini do Somfy - zastępuje piloty:
Somfy KEYGO
Somfy KEYTIS 2
Somfy KEYTIS 4
Simu Hz
Zmienny kod, obsługuje stary i nowy standard kodowania.
Kilka lat temu kupiłem w Niemczech komplet automatyki do bramy Somfy Passeo 520 z jednym pilotem. Wiosną br. zamontowałem ten zestaw na swojej bramie. Działa poprawnie, lecz problem jest z pilotem, bo jest tylko jeden. Kupiłem 2 piloty Keygo i nie udało mi się ich zsynchronizować ze sterownikiem. Dokupiłem inne, uniwersalne piloty, które można zaprogramować na stary i nowy sposób kodowania, też nie pasują. Ręce mi już opadają. Czyżby sterownik, który posiadam miał trzeci, inny sposób kodowania?
Załączam zdjęcie naklejki ze sterownika.
Może ktoś z Was koleżanki i koledzy jest zorientowany co można z tym zrobic? A może ktoś ma do sprzedania pilot do tego sterownika? Zdecydowanie odkupię.

Tu jest zdjęcie centralki i wyglądu pilota.

Z tym pilotem nie działa:

z tym, uniwersalnym również. Po prostu centralka nie reaguje na te piloty.

Opis powyższego pilota:
Zamiennik pilotów SOMFY
Pilot mini do Somfy - zastępuje piloty:
Somfy KEYGO
Somfy KEYTIS 2
Somfy KEYTIS 4
Simu Hz
Zmienny kod, obsługuje stary i nowy standard kodowania.