Witam. Od jakiegoś czasu posiadam dysk twardy firmy SAMSUNG o pojemności 500 GB. Dotychczas działał bezproblemowo na każdym komputerze, niezależnie od tego czy komp miał Viste, XP, czy win 8.0. Problem pojawił się od momentu, gdy podłączyłam dysk do nowego Asusa N750jk, który ma wgranego win 8.1. Po podłączeniu dysku czuję i słyszę że pracuje, świeci się dioda, niestety komputer na niego nie reaguje. Przeszukałam oczywiście forum i szukałam rozwiazania, ale niestety te typowe nie eliminują problemu. Klikając mój komputer ->zarządzaj -> magazyn ->zarządzanie dyskami, niestety nie widzę tam mojego dysku... Próbowałam również poprzez uruchomienie cmd,wystartowałam aplikację diskpart, a kolejno polecenie list disk, niestety tam również nie wyświetlił się mój dysk podłączony do systemu. Nadmienię również że samsung działa na USB 3,0 i jest kompatybilny z USB 2,0... Bardzo proszę o pomoc, może uda mi się uniknąć wizyty w serwisie.
Na koniec dodam również, że dwa inne pendrive które posiadam działają na tym komputerze bez żadnych problemów..
Na koniec dodam również, że dwa inne pendrive które posiadam działają na tym komputerze bez żadnych problemów..