logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk twardy Samsung 500 gb - Asus N750Jk z win 8.1 nie widzi dysku twardego

Czar_naa 23 Lis 2014 14:54 1089 4
REKLAMA
  • #1 14157880
    Czar_naa
    Poziom 2  
    Witam. Od jakiegoś czasu posiadam dysk twardy firmy SAMSUNG o pojemności 500 GB. Dotychczas działał bezproblemowo na każdym komputerze, niezależnie od tego czy komp miał Viste, XP, czy win 8.0. Problem pojawił się od momentu, gdy podłączyłam dysk do nowego Asusa N750jk, który ma wgranego win 8.1. Po podłączeniu dysku czuję i słyszę że pracuje, świeci się dioda, niestety komputer na niego nie reaguje. Przeszukałam oczywiście forum i szukałam rozwiazania, ale niestety te typowe nie eliminują problemu. Klikając mój komputer ->zarządzaj -> magazyn ->zarządzanie dyskami, niestety nie widzę tam mojego dysku... Próbowałam również poprzez uruchomienie cmd,wystartowałam aplikację diskpart, a kolejno polecenie list disk, niestety tam również nie wyświetlił się mój dysk podłączony do systemu. Nadmienię również że samsung działa na USB 3,0 i jest kompatybilny z USB 2,0... Bardzo proszę o pomoc, może uda mi się uniknąć wizyty w serwisie.
    Na koniec dodam również, że dwa inne pendrive które posiadam działają na tym komputerze bez żadnych problemów..
  • REKLAMA
  • #2 14159759
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Te dysk działa nadal poprawnie na innych komputerach ?
  • REKLAMA
  • #3 14159938
    Czar_naa
    Poziom 2  
    mbo Tak, działa na innych komputerach, jeszcze dzisiaj z niego korzystałam ..
  • REKLAMA
  • #4 14160542
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Wklej obrazek z menedżera urządzeń przy podłączonym dysku.
  • #5 14162189
    Czar_naa
    Poziom 2  
    Temat chyba już nieaktualny ... Dziękuję za zainteresowanie problemem. Wczoraj w nocy dysk zadziałał, teraz włożyłam go i nie chciał odpalić, za 3-cim razem zaskoczył. Dziwne to jest, przez 3 dni nie działał, aż nagle mu się odwidziało. Czy można jakoś temu zaradzić? Wolałabym mieć pewność, że jest niezawodny.

Dysk twardy Samsung 500 gb - Asus N750Jk z win 8.1 nie widzi dysku twardego
REKLAMA