Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rejestrator cyfrowy 8 kanałowy, K2 Tech K2 XVR 08D1

koniu200 23 Lis 2014 18:01 2490 21
  • #1 23 Lis 2014 18:01
    koniu200
    Poziom 9  

    Witam.

    W firmie postanowiłem powiększyć ilość kamer i kupiłem rejestrator Rejestrator cyfrowy 8 kanałowy, K2 Tech K2 XVR 08D1-E, poprzednio miałem Kenik 4CH i wszystko było ok skonfigurowane podgląd był przez lan i z zewnątrz. Po zamianie rejestratora mam problem z siecią po wpisaniu adresu ip w IE ( windows 8)wyświetla mi się strona logowania ale jak wpisuje dane mam komunikat PROBLEM Z SIECIĄ.

    Ściągałem rożne klienty pod dvr i to samo bład logowania.

    Na poprzednim rejestratorze miałem takie porty :

    85 http
    37777 video

    i wszystko śmigało aż miło.
    Czy jest możliwe żebym miał podgląd przez program PSS lub CMS ?.

    0 21
  • #2 23 Lis 2014 18:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jak wygląda konfiguracja sieci na rejestratorze?

    0
  • #4 23 Lis 2014 20:03
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Adres IP ustaw raczej na static IP (wpisz ręcznie).
    Przykład (zakładam że router ma adres 192.168.0.1

    IP 192.168.0.200
    Maska 255.255.255.0
    Brama 192.168.0.1
    DNS 194.204.159.1
    DNS 194.204.152.34

    Zrobił bym reboot aby sprawdzić czy konfiguracja została w pamięci

    Sprawdź czy możesz zalogować się na http://192.168.0.200:85 - potem zajmiemy się dostępem z zewnątrz.

    0
  • #5 23 Lis 2014 22:32
    koniu200
    Poziom 9  

    mam dokładnie tak uswione :

    ip: 10.0.0.88
    maska : 255.255.255.0
    Brama : 10.0.0.1
    Głowny DNS : 194.204.152.34
    Drugi Dns : 194.204.159.1

    Pod adresem 10.0.0.88:85 wyskakuje strona że mam pobrać wtyczkę webcontrol ( wiondows 7 ) na windows xp wyskakuje mi normalnie strona logowania zaloguje sie i mogę zarządzać rejestratorem.

    moje ip zew : 79.188.244.133:85

    0
  • #6 23 Lis 2014 22:46
    Slawas
    Poziom 14  

    Na Opera 12 jest pobierz wtyczkę, na Opera 26 normalnie się strona logowania otwiera. System Win 7 64.

    A przekierowałeś port na routerze na port rejestratora?

    0
  • #7 23 Lis 2014 23:03
    koniu200
    Poziom 9  

    port http 85 jest przekierowany bo na poprzednim rejestratorze podgląd przez Web działał normalnie.


    zainstalowałem opere i podgląd jest i wszystko działa. Tylko jak zrobić żęby było można sie z zewnatrz połączyć.

    0
  • #8 25 Lis 2014 02:18
    koniu200
    Poziom 9  

    jakieś pomysły ?? co może być przyczyną ?

    0
  • #9 25 Lis 2014 06:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    U mnie coś tam się odzywa na tym porcie z twojego IP -

    Rejestrator cyfrowy 8 kanałowy, K2 Tech K2 XVR 08D1

    0
  • #10 29 Kwi 2015 07:56
    jwrona
    Poziom 9  

    Witam
    Czy moze ktos wie jak dostac sie do tego rejestratora z zewnatrz przez przegladarke? jak skonfigurowac rejestrator? Dodam ze mam stale IP i rejestrator stoi za routerem TP-Link.
    Pozdrawiam

    0
  • #11 29 Kwi 2015 17:22
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Stałe IP nie musi być publicznym IP, masz skonfigurowane przekierowanie portów na TP-linku?

    0
  • #12 29 Kwi 2015 17:59
    jwrona
    Poziom 9  

    Nie mam skonfigurowanego przekierowania portow bo nie wiem na jakie :(

    0
  • #13 29 Kwi 2015 18:00
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co mówi instrukcja obsługi lub specyfikacja rejestratora?

    0
  • #14 29 Kwi 2015 18:10
    jwrona
    Poziom 9  

    Bardzo niewiele :( cytuje chyba najwazniejszy fragment:
    Po wpisaniu w przeglądarce adresu rejestratora (http://xxx.xxx.xxx.xxx) Powinien się ukazać poniższy ekran. Do zalogowania zdalnego potrzebne są dane: user i hasło. Zdalnie można zalogować się jako user: admin, hasło: admin (ustawienia fabryczna).

    Dodano po 55 [sekundy]:

    Mam publiczne IP

    0
  • #15 29 Kwi 2015 18:10
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co masz skonfigurowane w zakładce sieć na rejestratorze? Lokalnie masz dostęp do rejestratora po wpisaniu adres ip?

    0
  • #16 29 Kwi 2015 18:13
    jwrona
    Poziom 9  

    W zakladce siec:
    IP 192.168.0.200
    Maska 255.255.255.0
    Brama 192.168.0.1
    DNS 194.204.159.1
    DNS 194.204.152.34

    Lokalnie moge sie zalogowac do rejestratora przez IP, tylko nie wiem jak zdalnie to zrobic

    0
  • #17 29 Kwi 2015 18:43
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Port web-owy masz ustawiony na 80?

    0
  • #18 29 Kwi 2015 19:29
    jwrona
    Poziom 9  

    Czyli HTTP? jesli to to, to mam na 81 i port nasluchu: 8101

    0
  • #19 29 Kwi 2015 19:32
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Czyli logujesz się http://adres_lokalny:81

    Jeżeli tak przekieruj na routerze te dwa porty 81 i 8101 na adres rejestratora. Potwierdź co z tym adresem na WAN-ie routera czy aby jest publiczny bo w przeciwnym razie twoje zabiegi spełzną na niczym.

    0
  • #20 29 Kwi 2015 19:46
    jwrona
    Poziom 9  

    Przekierowalem te dwa porty na adres rejestratora czyli na 192.168.0.200, tak mam publiczny adres IP zaczyna sie na 79.xxx.xxx.xxx

    0
  • #21 29 Kwi 2015 19:49
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    No to logujesz się przez przeglądarkę http://79.xxx.xxx.xxx:81
    Proponuję sprawdzenie dostępu z innego adresu IP (innej lokalizacji).

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo