Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tylny panel audio działa tylko gdy w przednim nic nie ma wpięte

Antek01 24 Nov 2014 12:54 1371 4
    Antek01
    Level 9  
    Problem przyszedł wraz ze strzeleniem formatu całego dysku twardego.
    Dotychczas wszystko śmigało tak jak powinno, to znaczy w przednim panelu audio miałem wpiętego jack'a od słuchawek, w tylnym od wieży (głośników). Po formacie wygląda to tak, że jak mam w tylnym panelu wpiętego jack'a od głośników to te działają, jednak gdy wepnę do przodu od słuchawek, to głośniki wtedy odcina. Można powiedzieć, że tak też było z początku, z tym że miałem możliwość zmiany w programie Via HD Audio Deck na którym urządzeniu chcę odtwarzać dźwięk (Headphone lub speaker). Teraz pomimo podłączonych obu urządzeń mogę odtwarzać dźwięk tylko na tym, które jest podłączone w przedni panel audio.

Stery z dźwięku zainstalowane. Poniżej screen jak to teraz wygląda.

Tylny panel audio działa tylko gdy w przednim nic nie ma wpięte

Płyta główna: MSI 770-G45 (MS-7599) - dźwiękówka zintegrowana
  • Helpful post
    Aseri15
    Level 33  
    Sprawdź co widnieje pod przyciskiem Expert mode i pod przyciskiem ustawień. W większości paneli sterujących dźwiękiem, jest możliwość ustawienia odtwarzania dźwięku na obu wyjściach audio ( przód/tył ) w tym samym czasie. Taka opcja powinna być też dostępna tutaj, wystarczy pewnie poszukać. Jeżeli jednak czegoś takiego nie znajdziesz, to zainstaluj starszą wersję sterowników i sprawdź efekt.
    Antek01
    Level 9  
    Expert mode na screenie jest właśnie włączony. O którym przycisku ustawień piszesz?
    Co do sterów to pobawię się jeszcze nimi w wolnej chwili, może to coś da.
  • Helpful post
    Aseri15
    Level 33  
    Przycisk Ustawień czyli ikona " Francuza i śrubokręta " w prawym dolnym rogu okna.
    Antek01
    Level 9  
    Pff, diabeł tkwi w szczegółach. Tam właśnie było przełączone, aby w momencie podłączenia słuchawek, odcinało dźwięk na głośniki. Dzięki wielkie. ;)