Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Texa PolandTexa Poland
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford New Holland 8340 - skrzynia biegów

wiesmak2 03 Maj 2015 15:50 21897 49
  • #31
    bango29
    Poziom 8  
    Witam .
    Czy mógłby mi ktoś podać jakie ciśnienie powinno być na układzie sterującym pompo (cięka rurka) w new holland 8340 96r ?
  • Texa PolandTexa Poland
  • #32
    darek5050
    Poziom 7  
    Również mam problem z fordem 8630 . Wymieniłem filtr oleju skrzyni biegów i po odpaleniu traktora nie chce zaciągnąć oleju do filtra czy jest jakiś elektrozawór czy coś innego jest przyczyną .Proszę o pomoc w tej kwestii
  • #33
    kronolus
    Poziom 1  
    Witam mam pytanie co do ciągnika ford 8340 sle z 96 po odpaleniu i przełożeniu rewersu w przód lub tył pojawia mi się błąd e-48 ale tylko raz podczas pracy ten problem nie powraca aha i jeszcze gdy przełączam z 6na 7 szarpnie tak samo z 2 na 3 co może byc przyczyną ?
  • #34
    sylwek0199
    Poziom 3  
    Witam mam problem z wom wszystko sie zalancza ale walek za wolno sie kreci nie ma pelnych obrotow problem jest w ciagniku new holland 5640 z 97r.
  • #35
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • Texa PolandTexa Poland
  • #36
    sylwek0199
    Poziom 3  
    BEZET-AGRO napisał:
    Co to znaczy za wolno? Sprecyzuj czy ślizga się sprzęgło walka czy złe jest przełożenie obrotów.


    Witam. Dokladnie nie wiem co sie dzieje ale bez obciazenia wyglada na to ze ciagnik ma prawidłowe obroty wom ale po zapiecu do niego beczkowozu obroty zwalniaja i tu moje pytanie jakie moga byc przyczyny zwalniajacych obrotów pod obciazeniem
  • #37
    Użytkownik usunął konto
    Poziom 1  
  • #38
    sylwek0199
    Poziom 3  
    wal-ker napisał:
    Zwalniaja,bo wom sie nie włączył(nie zacisnąło sie jego sprzegło mokre.)A kręci sie bo tarczki częściowo utopione w oleju, sklejone nim jakaś siłe tam przenoszą.
    Jeżeli po zapaleniu ciagnika wałek sie nie kręci to znaczy że hamulec wom-u działa. Po właczeniu womu wałek rusza bo go odhamowało ale sprzegło sie nie zacisneło.Tak masz? Czy wałek od razu rusz po zapaleniu ,nawet jak nie wlączasz womu?,Właczanie womu masz elektryczne(obracana gałka?)


    Tak włacznik jest elektryczny obracany i jest taka sytuacja jak opisales po właczeniu wom walek rusza a jak odpale ciagnik to stoi w miejscu.Dodam jeszcze ze co jakis czas mryga kontrolka od cisnienia oleju w skrzyni ale olej jest biegi dzialaja
  • #39
    Użytkownik usunął konto
    Poziom 1  
  • #40
    sylwek0199
    Poziom 3  
    sprawdzilem elektryke i jest ok a ciagnik kupilem miesiac temu i nie jestem pewien czy dzialo sie to wczesniej poniewaz teraz ruszyl w prace a tu klops mozesz mi jeszcze cos podpowiedziec gdzie szukac i jak moge sprawdzic czy to sa tarczki czy jakis problem z hydraulika
  • #41
    Użytkownik usunął konto
    Poziom 1  
  • #42
    bango29
    Poziom 8  
    Witam mam problem z dźwignia rewersu w nh 8340 96r niechce wchodzic i zgrzyta , czy przy ustawieniu odpowiedniego cisnienia i kalibracji cos by sie zmieniło ,a i jakie powinno byc ciśnienie na pompie ?

    Dodano po 3 [minuty]:

    Czy może to wina synchronizatora?
  • #43
    Użytkownik usunął konto
    Poziom 1  
  • #44
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • #45
    bango29
    Poziom 8  
    Juz odkrecalem . Widelki sa w porzadku a synchronizator nie wyglada na rozsypanego
  • #46
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • #47
    malkor429
    Poziom 6  
    Witam, w moim Fordzie 8340 sle pawer star, skrzynia 16x16 przywrzucaniu biegów 1,2 na zegarach nie świeci sie kontrolka żółw ani zając,to samo jest na biegu 5,6.Natomiast po włączeniu biegu 3,4 oraz 7,8 po puszczeniu sprzęgła i ruszeniu zapala się kontrolka żółwia.Czy tak powinno być czy coś jest nie tak.Żarówki są sprawne.
  • #48
    bango29
    Poziom 8  
    Witam wyswietla misie blad E00 i E49 rozlacza skrzynie brak jazdy czasami troche ruszy wyskakuje cp zeby wcisnac sprzeglo ale to samo gdzie moze byc czujnik predkosci kola ? Ktos cos wie na ten temat
  • #49
    Użytkownik usunął konto
    Poziom 1  
  • #50
    bango29
    Poziom 8  
    Musiało byc zwarcie poruszyłem kable i jest juz dobrze ale po tym niedawno na wyświetlaczu przestaly wyswietlac sie biegi ale tylko na zającu (pierwsza dźwignia od drzwi ) a na żółwiu jest ok co sie mogło stać?