Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z laptopem Lenovo Y510P SLI

gudan7 26 Lis 2014 12:41 840 1
  • #1 26 Lis 2014 12:41
    gudan7
    Poziom 1  

    Witam.
    W swoim laptopie mam karte graficzną nVidia Gt750M SLI.
    Miałem problem, że nie działała mi druga karta, przeinstalowałem system, zainstalowałem najnowsze sterowniki (od nVidii bez programu nVidia Experience).
    W trakcie grania w kopię gry Far Cry 4 tryb SLI działa bez zarzutu. Problem pojawił sie gdy zainstalowałem Origin i grę Fifa 15. W pierwszym meczu zauważyłem, że druga karta nie działa, po nie długim czasie grania, zaczęły spadać fps'y, było coraz gorzej aż pojawił się bluescreen. Po ponownym włączeniu laptopa nie chciał sie uruchomić, pokazywał się czarny ekran, jakaś informacja od biosu i dźwięk sygnalizujący (prawdopodobnie jakieś przegrzanie). Komputer włączył się normalnie spróbowałem zagrać ponownie ale fps'y spadają dalej, wyłączyłem grę żeby znów się komputer nie wyłączył. Proszę o pomoc, jakiekolwiek informacje.

    Procesor - Intel Core i5-4200M 2,50 GHz
    Ram - 8 GB
    System - Windows 7 64-bity
    Karta graficzna - Geforce Gt750M SLI

    0 1
  • #2 27 Lis 2014 10:06
    diseasekowalski
    Poziom 35  

    gudan7 napisał:
    pokazywał się czarny ekran, jakaś informacja od biosu


    Czy możesz łaskawie podać jaka to była informacja?
    I w końcu czarny ekran czy informacja?

    0