Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Delonghi - Awaria ekspresu Delonghi ECAM 25.462.B

jakawosz2014 30 Nov 2014 20:08 5949 8
    jakawosz2014
    Level 1  
    Witam,
    po trzech miesiącach użytkowania pojawia sie woda w pojemniku na fusy.Jaka moze byc przyczyna i co robic?
    pozdrawiam
    Misiek85
    Level 23  
    Prawdopodobnie zespół ciśnieniowy zatkany. Spróbuj odwapnić urządzenie ale nie przez dyszę a przez płukanie z wylewki tam gdzie kawa leci.
    iwonak6b
    Level 7  
    Witam,
    Proszę o informację jak wykonać czyszczenie przez wylewkę od kawy.
    iwonak6b
    Level 7  
    Tzn. chodziło mi o odwapnianie, które przepływa przez wylot kawy.
    Nie wiem w jaki sposób włączyć to odwapnianie, żeby poszło przez wylot od kawy a nie przez dyszę pary.
    Misiek85
    Level 23  
    Rozpusc odkamieniacz i pusc 4x plukanie w ekspresie z przerwami 2min. A potem tak samo tylko czysta woda.
    iwonak6b
    Level 7  
    Witajcie, ponownie mam problem z moim ekspresem, ponieważ z dyszy od spieniania mleka, mimo że karafka nie jest podpięta leci ciurkiem woda nawet wtedy kiedy ekspres nie pracuje a tylko został włączony. Dodatkowo po podłączeniu karafki mleko bardzo słabo się spienia przez kilka sekund a następnie jakby pluje i rozchlapuje gorące mleko dookoła.
    Czy ktoś z was posiadał taki problem i udało się go rozwiązać?
    ssss
    Level 37  
    Wiec elektrozawor do wymiany lub nalezy sprobowac odkamienic
    iwonak6b
    Level 7  
    ssss wrote:
    Wiec elektrozawor do wymiany lub nalezy sprobowac odkamienic

Dzięki odkamieniłam zawór ale sprężynka się zastała w jednym miejscu i pierwsze spieniania były ok ale po ponownym rozruchu znowu sprężynka się zastała. Wymieniłam zawór za około 100 zł i wszystko śmiga jak należy:)