Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vw Passat B5 fl opis bezpieczników i ich miejsca

zimny2410 01 Dec 2014 10:45 106092 11
Buderus
    zimny2410
    Level 9  
    Witam.
    Poszukuje opisu bezpieczników do Vw Passat B5 fl 2002r 1.9 TDI.
    Opis który mam nie pasuje do mojego wyposażenia. Wg opisu powinienem mieć bezpieczniki w pustych polach, a tam nie ma nawet pinów, i wszystko działało. Poszukuje teraz bezpieczników od spryskiwaczy szyby i reflektorów. Jeśli ktoś by miał opis pasujący to bardzo bym prosił. W jakich miejscach są jeszcze bezpieczniki? Dołączam zdjęcie mojego niepasującego opisu i skrzynki.
  • Buderus
    autoas
    Level 42  
    Czy spryskiwacze szyby i reflektorów działały czy kupiłeś tak auto, czy co?
    zimny2410
    Level 9  
    Spryskiwacze reflektorów nie działały, a szyby przestały działać wczoraj. Płyn mam zimowy. Jak sprawdzałem pod sprężarką spryskiwacze reflektorów to dysze sie wysuwają. Chce zrobić oby dwa. A poza tym potrzebowal bym pasującego opisu bezpieczników.
    autoas
    Level 42  
    Opis to tylko podpowiedź...Sprawdzasz wszystkie bezpieczniki i już wiadomo czy coś jest nie tak, opis masz raczej dobry...
    Najczęściej padają same pompki...łatwo sprawdzić...a po za tym widywałem auta z wymienionym zderzakiem ze spryskiwaczami, których tak naprawdę nigdy nie było
    Masz fabryczne ksenony?
  • Buderus
    zimny2410
    Level 9  
    Zderzak jest oryginalny. Spryskiwacze wysuwają sie jak dmuchnąłem ze sprężarki. Opis sie nie zgadza bo np wg opisu nr 9 to podgrzewane lusterka, a w skrzynce nr 9 mam pusty i lusterka grzeją. To jeden przykład, a nie zgadza sie więcej. Jak wyciągam bezpiecznik to dzieje sie co innego niż mówi opis. Dlatego proszę o odpowiedni opis. A poza tym pytam sie gdzie znajdują sie bezpieczniki od spryskiwaczy, czy może jest jeszcze jakaś skrzynka?
    zimny2410
    Level 9  
    Czy ktoś ma pasujący opis??
    polonez15
    Level 33  
    Jest jeden bezpiecznik, jak działają wycieraczki i sprysk na szybę to jest ok, jak nie to on padł.

Passat B5 3BG
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1 -- 5 -- Podgrzewane spryskiwacze
    2 -- 10 -- Kierunkowskazy
    3 -- 5 -- Oświetlenie schowka, urządzenie klimatyzacyjne, dźwignia wyboru biegu
    4 -- 5 -- Oświetlenie numeru rejestracyjnego
    5 -- 5 -- Zespół wskaźników, ogrzewanie siedzenia, urządzenie klimatyzacjne kierownica wielofunkcyjna
    6 -- 5 -- Sterownik urządzeń elektrycznych zwiększających komfort
    7 -- 10 -- Urządzenie przeciwblokujące ABS
    8 -- 5 -- Automatyczna regulacja zasięgu świateł ksenonowych, telefon, Navi TELEMATIK
    9 -- 5 -- Do IV 2002: ogrzewanie lusterka, pamięć regulacji siedzenia,
    Od V 2002: czujnik parkowania
    10 -- 5 -- Zmieniacz CD, system navi TELEMATIK, kierownica wielofunkcyjna
    11 -- 5 -- Do IV 2002:urządzenie do regulacji prędkości(Tempomat) w samochodach z automatyczną skrzynką przekładniową
    Od V 2002: pamieć regulacji siedzenia
    12 -- 10 -- Zasilanie napięciem układu samodiagnozy
    13 -- 10 -- Światła hamowania
    14 -- 10 -- Sterownik urządzeń elektrycznych zwiększających komfort
    15 -- 10 -- Zespół wskaźników, automatyczna skrzynka przekładniowa, Navi, pamięć regulacji siedzenia
    16 -- 5 -- Urządzenie przeciwblokujące ABS
    17 -- 10 -- Navi, sygnalizacja alarmowa w taksówce
    18 -- 10 -- Światło drogowe prawe
    19 -- 10 -- Światło drogowe lewe
    20 -- 10/15 -- Światło mijania prawe, regulacja zasięgu świateł
    21 -- 10/15 -- Światła mijania lewe, regulacja zasięgu świateł
    22 -- 5 -- Światło pozycyjne prawe
    23 -- 5 -- Światło pozycyjne lewe
    24 -- 25 -- Wycieraczka
    25 -- 30 -- Dmuchawa świeżego powietrza. układ obiegu powietrza, urządzenie klimatyzacyjne
    26 -- 30 -- Ogrzewanie szyby tylnej i lusterka
    27 -- 20/15 -- Wycieraczka szyby tylnej
    28 -- 15/20 -- Pompa paliwa
    29 -- 20 -- Sterowanie silnikiem
    30 -- 20 -- Dach rozsuwany
    31 -- 15 -- Światło cofania, urządzenie do regulacji prędkości, automatyczna skrzynka przekładniowa
    32 -- 20 -- Sterowanie silnikiem
    33 -- 15 -- Zapalniczka
    34 -- 15 -- Sterowanie silnikiem, wtryskiwacze
    35 -- 30 -- Gniazdo wtykowe, podłaczenia instalacji przyczepy
    36 -- 15 -- Reflektory przeciwmgłowe i światła przeciwmgłowe tylne
    37 -- 20 -- Telefon, radioodbiornik
    38 -- 15 -- Sterownik urządzeń eletrycznych zwiększających komfort:regulacja lusterka, zdalne odblokowywanie pokrywy wlewu paliwa, podnoszenie szyb, centralna blokada drzwi
    39 -- 15 -- Światła awaryjne
    40 -- 25 -- Sygnał dźwiękowy
    41 -- 25 --ABS z ESP
    42 -- 25 -- ABS z ESP
    43 -- 15 -- Recyrkulacja spalin
    44 -- 30 -- Ogrzewanie siedzenia

Zapożyczone z zaprzyjaźnionego forum vw-passat.pl :)
    lukasz50000
    Level 2  
    Jak są puste miejsca w bezpiecznikach to można coś dodatkowego wpiąć????
    polonez15
    Level 33  
    lukasz50000 wrote:
    Jak są puste miejsca w bezpiecznikach to można coś dodatkowego wpiąć????

Oczywiście, jedna strona gniazda ma napięcie, w drugą obsadzasz pin i jazda.
    lukasz50000
    Level 2  
    Można to jakoś jaśniej rozwinąć bo z tym nie mam bladego pojęcia? I jeszcze z włącznikiem lub po zapłonie np. dodatkowe ledy.
    polonez15
    Level 33  
    lukasz50000 wrote:
    Można to jakoś jaśniej rozwinąć bo z tym nie mam bladego pojęcia? I jeszcze z włącznikiem lub po zapłonie np. dodatkowe ledy.

Wybacz, ale jeśli nie masz bladego pojęcia, to nie bierz się za to sam... Napisałem najjaśniej jak się tylko da...
    wwiech2
    Level 11  
    Jaśniej to tak jak z jednej strony jest prąd to z drugiej strony podłączasz kabel i wkładając bezpiecznik idzie prąd przez bezpiecznik do urządzenia.