Witam mam problem z berlingo 1.6 hdi 2009r na pompie bosch sterownik edc16c3 auto nie odpala zgasło podczas jazdy po diagnozie lexią wyszedł tylko błąd P1645 "informacja o zacięciu pedału przyspieszenia"tylko jeden w całym systemie .Poniżej parametry które poczytałem podczas kręcenia:
1.Zmierzone ciśnienie paliwa oscyluje 322 -455 bar
2.Nastawa ciśnienia paliwa 329 bar
3.RCO regulatora przepływu paliwa 21
4.Mierzony wydatek wtryskiwacza 30.98
5.Wartość zadana wydatku oleju napędowego dostarczonego przez pompę 1556.86
6.prędkość obrotowa silnika 0 obr/min
Nie sądzę żeby ten błąd z przepustnicy przyspieszenia powodował unieruchomienie silnika chodził by przynajmniej na biegu jałowym zastanawia mnie brak prędkości obrotowej silnika w czytanych parametrach podczas kręcenia czy lexia widzi je dopiero po odpaleniu jak obrotomierz , po odpięciu czujnika sterownik od razu widzi błąd (brak prędkości obr silnika ) po wpięciu i skasowaniu jest ok jutro podepnę oscyloskop dzisiaj zbyt mało czasu poświeciłem na szukanie usterki jeżeli ktoś spotkał się z takimi skutkami usterki będę bardzo wdzięczny za pomoc.
1.Zmierzone ciśnienie paliwa oscyluje 322 -455 bar
2.Nastawa ciśnienia paliwa 329 bar
3.RCO regulatora przepływu paliwa 21
4.Mierzony wydatek wtryskiwacza 30.98
5.Wartość zadana wydatku oleju napędowego dostarczonego przez pompę 1556.86
6.prędkość obrotowa silnika 0 obr/min
Nie sądzę żeby ten błąd z przepustnicy przyspieszenia powodował unieruchomienie silnika chodził by przynajmniej na biegu jałowym zastanawia mnie brak prędkości obrotowej silnika w czytanych parametrach podczas kręcenia czy lexia widzi je dopiero po odpaleniu jak obrotomierz , po odpięciu czujnika sterownik od razu widzi błąd (brak prędkości obr silnika ) po wpięciu i skasowaniu jest ok jutro podepnę oscyloskop dzisiaj zbyt mało czasu poświeciłem na szukanie usterki jeżeli ktoś spotkał się z takimi skutkami usterki będę bardzo wdzięczny za pomoc.