Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo - Instalacja Windows 8.1 błąd

szexu 02 Gru 2014 20:12 1071 11
  • #1 02 Gru 2014 20:12
    szexu
    Poziom 5  

    Witam zakupiłem laptop G510 i niestety po włączeniu laptopu ukazuje się coś takiego jak w załączniku nic nie da się zrobić próbowałem już wiele rzeczy jakieś legency support i inne poradniki ale nikt nie ma takiego problemu jak ja nawet takiego komunikatu a to wręcz dziwne do laptopu jest płyta Windows 8.1 32&64 bit. Laptop nowy bez systemu. Proszę o pomoc! :(

  • #2 02 Gru 2014 20:28
    lesławek
    Poziom 31  

    No uruchamia się z twardego dysku... A tam jest... FreeDos :D Naciśnij F12 w czasie uruchamiania i wybierz uruchamianie z płyty.

  • #3 02 Gru 2014 20:33
    szexu
    Poziom 5  

    No już właśnie to robiłem niestety ten sam cały czas komunikat

  • #4 02 Gru 2014 20:35
    lesławek
    Poziom 31  

    Tzn. nie pojawia się boot menu? No to trzeba wejść do setupu przez F1 i włączyć lub ustawić priorytet bootowania na płytę.

  • #5 02 Gru 2014 20:53
    szexu
    Poziom 5  

    robiłem tak że f5 plus coś tam na samą góre i też nic.

    Dodano po 16 [minuty]:

    tak jak zrobiłem jak Pan kazał z tym f12 wyszedł taki komunikat

  • Pomocny post
    #6 02 Gru 2014 21:17
    lesławek
    Poziom 31  

    Ale czy po wciśnięciu F12 pojawia się boot menu?

  • #7 02 Gru 2014 21:23
    szexu
    Poziom 5  

    tak i do wyboru miałem 3 opcje

    Dodano po 4 [minuty]:

    wybrałem przez dvd-rom i niestey ten sam komunikat

  • Pomocny post
    #9 02 Gru 2014 21:32
    lesławek
    Poziom 31  

    Ustaw bios wg tego:
    W exit:
    OS Optimization lub OS Optimized Disabled lub Other OS

    w Boot lub Start up:

    Boot Mode: Legacy
    Boot Priority: Legacy First
    UEFI Boot: Disabled
    Quick Boot: Disabled
    Secure boot: Disabled

  • #10 03 Gru 2014 00:08
    szexu
    Poziom 5  

    Wszystko jest orginalne najbardziej nie pokojące jest to że ppowinienem włożyć płyte i cała instalcja sama powinna przebiec.

    Dodano po 1 [minuty]:

    wszytsko było to ustwaione i na nic

    Dodano po 2 [godziny] 31 [minuty]:

    Proszę o pomoc

  • #11 03 Gru 2014 00:34
    lesławek
    Poziom 31  

    Jeśli wszystko dobrze ustawiłeś to najwidoczniej problem jest z płytą lub napędem. Próbowałeś uruchomić komputer z innej płyty? Komunikat o Suspect partition też jest dość niepokojący... Możesz jeszcze spróbować stworzyć pendrive z Win8 i spróbować zainstalować z pendrive'a

  • #12 03 Gru 2014 00:39
    Robert B
    Poziom 43  

    askr napisał:
    Skąd masz płytę z systemem?
    Oryginalna?
    Nagrana?
    itp.

    szexu napisał:
    Wszystko jest orginalne

    Sprzęt nowy czy używany?
    Jeżeli płyta oryginalna, to reklamuj sprzęt tam gdzie kupiłeś. Rozumiem, że gwarancję masz?

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo