Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia Lumia 800 ustawienia wysyłania MMS Tmobile

connecting 03 Dec 2014 15:55 4131 2
Nazwa.pl
    connecting
    Level 11  
    Witajcie mam problem z wysyłaniem i odbieraniem MMS w Nokia Lumia 800. Podarowałam telefon Mamie, której niepotrzebny jest internet więc tak namieszałam że przestały dochodzić jak również nie wysyła MMS poinformowano mnie że w smartfonach musi być włączony transfer danych aby otrzymywać MMS włączyłam więc transfer natomiast nie działa funkcja odbierania i wysyłania MMS. W biurze obsługi telefonicznie podano mi abym przeprowadziła zdalną konfigurację jednak na stronie T Mobile nie ma tego modelu, kolejno zadzwoniłam zgłoszono do działu technicznego w odpowiedzi otrzymałam MMS że wina nie leży po wienie sieci. Kolejno Mama podeszła do salonu T Mobile gdzie stwierdzono że powinien iść do naprawy (bzdura!). Na stronie T Mobile też nie udzielono mi pomocy bo podają inne ustawienia i nie odpowiadają. Podane dane to Nazwa: dowolna
    APN: mms
    Proxy: puste
    Port: puste
    Nazwa użytkownika: puste
    Hasło: puste
    Serwer: puste
    MMSC: http://mms/servlets/mms
    Proxy MMS: 213.158.194.226
    Port MMS: 8080
    MCC: 260
    MNC: 02
    Typ uwierzytelniania: PAP
    Typ APN: mms

Ja mam takie : USTAWIENIA SIECIOWE > EDYCJA>
    NAZWA POŁĄCZENIA:?
    APN DO INTERNETU:?
    NAZWA PUNKTU DOSTĘPU:?
    ADRES PROXY:?
    NAZWA UŻYTKOWNIKA:?
    HASŁO:?

APN DO MMS:....?
    NAZWA PUNKTU DOSTĘPU DO MMS:?
    ADRES PROXY:?
    PORT PROXY:?
    ADRES mmsc:?

... jeszcze jest opcja edycji APN po wyborze USTAWIENIA>SIEĆ KOMÓRKOWA> EDYTUJ
    APN:
    MMS:
    SERWER PROXY PRZEZ ADRES URL:?
    PORT SERWERA PROXY:?

Może ktoś miał ten sam problem i mi pomoże bo TMobile tego nie potrafi chodzi mi jak prawidłowo wpisac dane i co?
  • Nazwa.pl
    onepiotr
    Level 25  
    Witam
    Generalnie to usługodawca powinien ci przysłać (na życzenie) sms-a konfiguracyjnego.
    Jeśli się nie mylę, to po przywróceniu ustawień fabrycznych w telefonie, są one automatycznie przysyłane.
    connecting
    Level 11  
    Pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu.