Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zamiana Danfoss RMT na Auraton3000

zubek71 05 Dec 2014 12:05 1371 8
  • #1
    zubek71
    Level 8  
    Witam wszystkich serdecznie,

    Chciałbym zamienić Dafossa RMT na Auraton 3000. Termostat steruje ogrzewaniem konkretnie agregatem Legalett.

    jest tak
    Zamiana Danfoss RMT na Auraton3000

    a do Auratona nie wiem jak sie podpiąć.

    Zamiana Danfoss RMT na Auraton3000


    prosze o pomoc

    Piotrek
  • #2
    zubek71
    Level 8  
    Witam ponownie,
    Doprecyzuję:
    w tym celu załączam schemat agregatu.
    Zamiana Danfoss RMT na Auraton3000

    Zaznaczyłem na nim przewody aktualnie podłączone z termostatem Danfossa. Niebieski to faza(nie wiem dlaczego niebieski jest podłączony jako faza do termostatu), czarny do przekaźnika, a żółty nie jest podłączony wcale w termostacie i agregacie.

    Dostałem taką odpowiedź od dystrybutora Legalettu:
    "Auraton 3000 wymaga zasilania i dlatego jeśli pomiędzy agregatem a termostatem położony jest przewód trój-żyłowy to można wykorzystać zasilanie z agregatu (faza, neutralny i trzecia żyła „powrotna”/sterująca)"

    Czyli jak podłączę niebieski który jest fazą do L-IN w termostacie oraz żółty do listwy w agregacie do poz 2. i później do do N-IN w termostacie to będę miał zasilanie na termostacie. Na koniec czarny tylko gdzie do NO czy NC.
    Proszę o zweryfikowanie i pomoc

    pozdr
    Piotr
  • #4
    zubek71
    Level 8  
    Ale podłączyć do NO czy NC?
  • #7
    zubek71
    Level 8  
    Dziękuję za odpowiedzi. Pojawiła się jeszcze jedna wątpliwość. Zasilanie agregatu to 2 x 400V, a zasilanie Auratona to 220V. Jak mam doprowadzić zasilanie z agregatu do Auratona?
  • #8
    zubek71
    Level 8  
    Witam,

    Podłączyłem:
    L2 do L-IN i COM
    N do N-IN
    poz.3 do NO
    Niestety wyświetlacz termostatu bez znaku życia - nic nie pokazuje.
    W celu sprawdzenia termostatu podłączyłem go bezpośrednio do gniazdka 230V czyli
    L do L-IN
    N do N-IN
    Wyświetlacz pokazał temperature i inne dane, czyli działa.
    Natomiast po podłaczeniu do agregatu nic nie pokazuje, tak jakby nie miał zasilania. W czym może być problem?