Witam ponownie,
Doprecyzuję:
w tym celu załączam schemat agregatu.
Zaznaczyłem na nim przewody aktualnie podłączone z termostatem Danfossa. Niebieski to faza(nie wiem dlaczego niebieski jest podłączony jako faza do termostatu), czarny do przekaźnika, a żółty nie jest podłączony wcale w termostacie i agregacie.
Dostałem taką odpowiedź od dystrybutora Legalettu:
"Auraton 3000 wymaga zasilania i dlatego jeśli pomiędzy agregatem a termostatem położony jest przewód trój-żyłowy to można wykorzystać zasilanie z agregatu (faza, neutralny i trzecia żyła „powrotna”/sterująca)"
Czyli jak podłączę niebieski który jest fazą do L-IN w termostacie oraz żółty do listwy w agregacie do poz 2. i później do do N-IN w termostacie to będę miał zasilanie na termostacie. Na koniec czarny tylko gdzie do NO czy NC.
Proszę o zweryfikowanie i pomoc
Dziękuję za odpowiedzi. Pojawiła się jeszcze jedna wątpliwość. Zasilanie agregatu to 2 x 400V, a zasilanie Auratona to 220V. Jak mam doprowadzić zasilanie z agregatu do Auratona?
Podłączyłem:
L2 do L-IN i COM
N do N-IN
poz.3 do NO
Niestety wyświetlacz termostatu bez znaku życia - nic nie pokazuje.
W celu sprawdzenia termostatu podłączyłem go bezpośrednio do gniazdka 230V czyli
L do L-IN
N do N-IN
Wyświetlacz pokazał temperature i inne dane, czyli działa.
Natomiast po podłaczeniu do agregatu nic nie pokazuje, tak jakby nie miał zasilania. W czym może być problem?