Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nieznany, ciągły sygnał dźwiękowy speaker'a.

06 Gru 2014 21:15 1026 6
  • Poziom 9  
    Mam problem.
    Składając nowego kompa speaker cały czas wydaje ciągły sygnał, o co tu mu chodzi?
    Mówiono mi, że to ram lub karta graficzna, ale skoro widzę obraz, to na pewno nie karta, a w biosie ram mi czyta, więc też nie.
    Dodatkowo jak wyciągnę z płyty obie kości ramu to jest sygnał ciągły ale on inaczej brzmi, więc skąd ten drugi sygnał (ten jak ram jest na swoim miejscu)? Po wyjęciu speaker'a wszystko elegancko śmiga, można konfigurować w biosie, instalować system etc.

    Proszę powiedzcie co to jest grane, bo boje się, że jak to zignoruję to coś w końcu pójdzie nie tak.
    Płyta: Gigabyte GA-P55M-UD2
    Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x OC Windforce x3
    Intel i5-750
    8GB ram 2 kości Kingston/Elixir 1333MHz
    Zalman Z3 Black
    Corsair 550W
    HDD: 1TB Seagate

    Tyle chyba z podzespołów.

    Nie wiem czy to ważne w tej kwestii, ale powiem, ze od obudowy wychodzi mi port audio (tylko do panelu przedniego), którego nie mam gdzie wpiąć na płycie i jeden wentylator także nie jest podłączony z powodu małej ilości przewodów ich zasilających. Może tutaj gdzieś kryje się rozwiązanie?

    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam
    Post edytowałem, przenosząc konfigurację PC z innego postu. Poprawiłem również niedbałą pisownię oraz jednostki. Proszę, byś dbał o wysoki poziom wypowiedzi na forum. swiercm.
  • Poziom 38  
    A nie masz przypadkiem włączonego ostrzeżenia o nie podłączonym wentylatorze (str. 56 manuala)?
  • Poziom 9  
    Nie mam pojęcia ;/ W biosie niczego nie przestawiałem, z ustawieniami takimi jak były zabrałem się za składanie/ Płyta nie jest w 100% kompatybilna z obudową, bo właśnie nie ma takiego wejścia audio. Ale myślisz, że to mogłobybyc to ? Jak to zmienic/sprawdzic >?
  • Poziom 23  
    Miałem podobnie na innej płycie MSI. Jakie masz chłodzenie CPU? Obstawiam że nie boxowe. W tych "lepszych" chłodzeniach wentylatory w spoczynku potrafią się kręcić bardzo wolno (W moim Mugenie 500 obrotów na minute w trybie SILENT) i płycie wydaje się że jest coś nie tak z wentylatorem (U mnie wyskakuje błąd a widziałem przypadek z MSI że bios piszczał). Wejdź w ustawienia i zmień kontrole wentylatora cpu na "disable". Lub po prostu twoja obudowa/płyta ma jakiś czujnik w obudowie i piszczy ze względu na otwartą obudowę.
  • Poziom 9  
    Problem rozwiązany, pomógł manual z 56. Dziękuje :)