Witam posiadam VW BORĘ z oryginalnym radiem z 99r.Od pewnego czasu zaczęły się z nim dziać rzeczy które do tej pory nie miały miejsca a mianowicie po kolei opiszę jak objawia się usterka,a jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc będę wdzięczny.
1.Od pewnego czasu zarówno kiedy auto stało bez zapłonu lub też zapłon był załączony nie dało rady uruchomić radia,załączało się ono cały czas ale po 2 sek wyłączało się i za powiedzmy 10 razem łapało i normalnie grało.
2.Wczoraj o dziwo z rana kiedy wsiadłem do auta zastałem zapalone radio które sobie grało.Sprawdziłem to i po wyłączeniu kluczyka ze stacyjki na monitorze radia pojawia się TIME 2H i radio wyłącza się,ale gdy wyjdę i zamknę auto ono ponownie się załącza i gra sobie.
3.Podczas gdy światła mijania są włączone,zapłon wyłączony na monitorze radia nic nie wyskakuje gdy przekręcę aby wyłączyć światła zapala się TIM 2H i on cały czas zapala się i gaśnie i pewnie dlatego ten akumulator mi się rozładował.
Czy jest w stanie ktoś mi racjonalnie powiedzieć co może być przyczyną takiej usterki i czy kiedykolwiek ktoś z Was miał podobny problem i jak sobie z nim poradził ?