Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laguna 1 2.0 rt 8v - Schemat podłączenia radia

pabl001 09 Gru 2014 15:06 1038 9
  • #1 09 Gru 2014 15:06
    pabl001
    Poziom 13  

    Witam potrzebuję rozpiskę przewodów które się znajdują się w tej kostce:
    Laguna 1 2.0 rt 8v - Schemat podłączenia radia
    Interesuje mnie tylko kostka od zasilania. Pogubiłem się bo np. do jednego pinu idzie żółty i czarny.

    0 9
  • #3 09 Gru 2014 17:51
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    Przecież to na foto to jest kostka do sterowania z kierownicy a nie zasilanie !

    Lepiej jedź do elektryka podłączyć radio.

    0
  • #4 09 Gru 2014 18:08
    pabl001
    Poziom 13  

    SZYMON BYDGOSZCZ- głupi nie jestem:) Z pewnością jest to kostka zasilania.

    0
  • #6 09 Gru 2014 18:48
    pioart
    Poziom 37  

    Ten link mu już podałem i co z tego, jest mądrzejszy, to niech kombinuje.

    0
  • #7 09 Gru 2014 19:17
    milejow
    Poziom 42  

    pabl001 napisał:
    SZYMON BYDGOSZCZ- głupi nie jestem:) Z pewnością jest to kostka zasilania.

    Zasilanie i głośniki jest na kościach 8-pinowych.

    0
  • #8 09 Gru 2014 19:40
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    milejow napisał:
    Zasilanie i głośniki jest na kościach 8-pinowych.


    Ale po co się męczyć i mu pomagać jak :

    pioart napisał:
    Ten link mu już podałem i co z tego, jest mądrzejszy

    0
  • #9 09 Gru 2014 21:10
    pioart
    Poziom 37  

    Poczytałem parę tematów kolegi i wydaje mi się, że temat ulokowany jest w złym dziale, choć dział „eksperymenty laika” jeszcze nie powstał. /bez urazy/
    Jak mniemam kolega nadal szuka przyczyny wyłączającego się radia, dlatego uczepił się tej wtyczki, a szuka w złym miejscu. Nie radzi sobie z prawidłowym podłączeniem sprzętu, choć to podobno proste. Dobrze że Kenwood ma zabezpieczenie, bo dawno by się spaliła końcówka, a objawy wskazują na zwarcie w obwodzie głośnikowym.

    0
  • #10 10 Gru 2014 13:11
    pabl001
    Poziom 13  

    Radio i bieguny głośników przyłączone są dobrze. Zwarcie czyli że przewód głośnikowy styka się z masą? To dlaczego podczas jazdy jest wszystko dobrze?

    Dodano po 3 [godziny] 32 [minuty]:

    Przewody głośników przepatrzałem i nie ma zwarcia. Co do kabli zasilających, są one łączone w rożnych miejscach koszulką termokurczliwą, może to dlatego? Czy nie lepiej jest je łączyc kostkami? Jeszcze zauważyłem że przewód masy ledwo co trzyma się kostki przy radiu. Teraz na postoju włączyłem radio i nawet nie zaczęło grac i się od razu wyłączało nawet na małej głośności. Myślałem że to aku, ale odpaliłem auto radio się włączyło i wszystko ok. Wyłączyłem auto i włączyłem zapłon a radio gra normalnie.
    Według mnie to słaby akumulator w co wątpię bo nowy 55ah centry lub spadki napięcia
    Co o tym myślicie?

    0