Cześć. Mam pilota od centralnego zamka w samochodzie (fiat punto I 55KM 1.1) - 2 przyciski, on i off, zamykam i otwieram drzwi, nic więcej. Jeden pilot ostatnio zgubiłem działał doskonale z odległości kilku metrów a nawet 10 m. Drugi pilot zapasowy jest taki sam bo był w komplecie przy zakupie jednak działa słabo bo tylko z odległości metra i czasem trzeba kilka razy klikać, dlatego wymieniłem mu baterię kupiłem nową zapakowaną do 2017 roku. Załadowałem i to samo, działa tylko metr od auta. Rozkręcałem i składałem pilota kilka razy to samo.
Pilot ma niebieski kondensator który służy do regulacji można kręcić małym śrubokrętem. Czy kręcenie tym elementem spowoduje spadek/podwyższenie zasięgu pilota czy go rozreguluje bo będzie nadawał na innej częstotliwości? Jak sobie z tym poradzić?
Pilot ma niebieski kondensator który służy do regulacji można kręcić małym śrubokrętem. Czy kręcenie tym elementem spowoduje spadek/podwyższenie zasięgu pilota czy go rozreguluje bo będzie nadawał na innej częstotliwości? Jak sobie z tym poradzić?