Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

aston crypt v2,26 + spliter small III + lg55ub820v

KrecikoV 13 Gru 2014 15:11 1287 9
  • #1 13 Gru 2014 15:11
    KrecikoV
    Poziom 5  

    Witam,

    jak w temacie zakupiłem telewizor lg 55ub820v do tego dokupiłem moduł CI AstonCrypt v2,26 w domu już mam spliter small 3 jakieś 1-2 lata :) do tego mam cyfrę + (tzn nc+ ale kartę abonencką jeszcze z cyfry+).
    Podłączyłem wszystko jak należy, pobrałem listę kanałów wszystko się zgadza. Na dwóch telewizorach w domu "na dole" działają fergusony i wszystko śmiga, a gdy ja włożę do mojego telewizora kartę kliencką ze splitera do modułu CI to mam zakodowane kanały. Jeśli do modułu włożę kartę z cyfry wszystko śmiga więc wina leży po stronie splitera. Skończyły mi się pomysły więc proszę was o radę czy macie jakieś pomysły jakby to uruchomić?
    Próbowałem już podmieniać karty ze splitera i nic nie działa a podmienione karty działają na fergusonach...
    Bardzo proszę o pomoc ;)

  • #2 10 Lut 2015 12:31
    KrecikoV
    Poziom 5  

    ok juz wszystko wiadomo taka konfiguracja nie przejdzie ponieważ soft w LG nie obsługuje splitera small III ni hu hu :P sprzedałem moduł i kupiłem sobie fergusona 103 no ale dalej mam kanały zakodowane? nie wiem o co chodzi? ktoś coś może wie?

  • #3 10 Lut 2015 13:02
    romeok01
    Poziom 35  

    Jakie masz modele poprzednich fergusonów?

    Może lepszym rozwiązaniem byłby domowy sharing po sieci lan. niż przestarzałe splittery.

  • #4 10 Lut 2015 13:19
    KrecikoV
    Poziom 5  

    dwa fergusony które działają to 102e niestety nie wchodzi w grę ciągnięcie nowych kabli (teściowa by już na mnie z walizkami czekała :D). Dzwoniłem do tego kolesia, który to wszystko montował i powiedział ze 100% musi działać na 103 bo on teraz ciągle je montuje u klientów niestety na razie nie ma czasu przyjechać bo jest na wyjeździe.

  • #5 10 Lut 2015 13:30
    romeok01
    Poziom 35  

    Zobacz co napisali na stronie Fergusona -> Link

    Cytat:
    Informacja dla osób korzystających z tzw. spliterów kart. Aby usprawnić pracę starych urządzeń należy po aktualizacji zmienić opcje Menu->System->Inne->Card initial clock na wartość 3,6MHz. A następnie zrestartować urządzenie.


    Zmiana tego ustawienia powinna pomóc.

  • #6 10 Lut 2015 15:11
    KrecikoV
    Poziom 5  

    niestety :( już była mała iskierka nadziei bo na TVN HD mam głos ale nie ma obrazu dalej zakodowane. Ale nie umiem powiedzieć czy wcześniej nie było już tak samo. Chyba pozostanie mi czekać aż ten monter przyjdzie do mnie.

  • #7 10 Lut 2015 17:14
    romeok01
    Poziom 35  

    Wgraj najnowsze oprogramowanie, sprawdź czy działa sama karta Cyfry+, sprawdź klientów splittera na pozostałych dekoderach, wykluczysz uszkodzenie czytnika Arivy lub klienta spittera.

  • #8 11 Lut 2015 12:15
    KrecikoV
    Poziom 5  

    ok już wiem co było przyczyną! po prostu jestem idiotą i nie sprawdziłem najprostszej rzeczy a mianowicie kabelek który kupiłem był scrossowany ustawienie żył w kabelku w tej samej kolejności zadziałało :D czyli sprowadzamy się do najważniejszej czynności najpierw sprawdź najbanalniejsze problemy :D
    temat można zamknąć. Nie wiem czy tam mam komuś coś po klikać za odpowiedzi ? :D

  • #9 11 Lut 2015 13:01
    romeok01
    Poziom 35  

    Możesz kliknąć, a na dole będzie chyba przycisk zamknij temat.

  • #10 11 Lut 2015 14:25
    KrecikoV
    Poziom 5  

    ok zamykam temat a rozwiązaniem był źle zakuty kabelek ;)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME