Witam mam problem z Fiatem seicento 1.1 z 2005 roku. Fiacik ma przejechane 175 tyś km, LPG od nowości. A problem to nie palenie na dwa cylindry od czasu do czasu i traci zupełnie moc, no ale to normalne przy dwóch niepracujących cylindrach, zapala się wtedy również kontrolka Check Engine i automatycznie przełącza się z gazu na benzynę, nigdy nie można przewidzieć kiedy to się stanie raz trzyma go krótko, raz długo, zazwyczaj po rozgrzaniu silnika. Zawsze jak go puści czyli zacznie pracować na wszystkie cylindry od razu automatycznie załącza się gaz i znika kontrolka Check engine(ale to przez obd uFiX od gazu). Podłączyłem się do ecu i fiat ecu scan pokazał jeden błąd załączony w załączniku. Zastanawiam się czy to nie wina cewki zapłonowej, ale nie kupowałem nowej, ponieważ nie chce wywalać pieniędzy w błoto, ponieważ cewka jednak pracuje normalnie gdy pali na wszystkie cylindry.
Dodam że codziennie się resetuje zegarek i ten przebieg pojazdu ten do 1000km.(choć to może nie mieć wpływu na usterkę), oprócz tego jeszcze strzela z wydechu, co jest normalne w przypadku silnika nie palącego na dwa cylindry.
Proszę o pomoc nie boję się grzebania przy aucie jak do tej pory eliminowałem.
85% usterek beż pomocy serwisu.
z góry dzięki za pomoc

Dodam że codziennie się resetuje zegarek i ten przebieg pojazdu ten do 1000km.(choć to może nie mieć wpływu na usterkę), oprócz tego jeszcze strzela z wydechu, co jest normalne w przypadku silnika nie palącego na dwa cylindry.
Proszę o pomoc nie boję się grzebania przy aucie jak do tej pory eliminowałem.
85% usterek beż pomocy serwisu.
z góry dzięki za pomoc