Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Avensis 2,0 VVTI - nie odpala

14 Dec 2014 21:13 4149 7
  • Level 12  
    Witam
    Toyota jw. brak błędów, w parametrach ciśnienie paliwa 0 bar
    Pompka w zbiorniku podaje . Wymieniłem czujnik ciśnienia na listwie oraz pompę
    wysokiego na głowicy ,niestety bez zmian.
    Po odłączeniu czujnika ciśnienia w parametrach 22 bar ,instalacja sprawdzona.
    Podałem na czujnik ciśnienie 8 bar w parametrach tylko 0,1 bar . Na dwóch czujnikach to samo, drugi czujnik niestety używany, nowy niedostępny.
    Jakie powinno być ciśnienie paliwa na listwie ?
    Proszę o podpowiedz może jakieś sugestie.
  • Level 2  
    Co za tester podpinasz?
  • Level 12  
    - Idling: 8 to 13 MPa
    - Running without load (3,000
    rpm): 9.5 to 10.5 MPa
  • Level 12  
    Diagnozowałem cdifem i delphim przekłamania raczej nie widzę
    pozostałe parametry wyglądają prawidłowo.
  • Level 23  
    Obroty jakie widzi?
  • Level 12  
    Obroty podczas kręcenia prawidłowe okł. 200 obr/min
    Układ paliwowy szczelny ,po godzinie mam jeszcze ciśnienie na listwie
    Wydaje mi się że blokuje wtryskiwacze . Może kogoś naprowadzi jeszcze jedna ;dziwna sprawa : iskra jest na na 3 i 4 cylindrze a po odłączeniu czujnika rozrządu
    iskra jest na wszystkich cylindrach.
  • Level 36  
    Podepnij czujniki tak jak przewidział producent. Obejrzyj oba przebiegi sygnału jednocześnie -wał, wałek. Jeżeli wypełnienie sygnału będzie prawidłowe , skup się na synchronizacji sygnałów.
  • Level 12  
    Problem tkwił w uszkodzonym wtryskiwaczu (przerwa cewki)
    Niestety cdif oraz delphi nie rozpoznały usterki