Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hu-850 - brak podświetlenia przycisków

dordos 16 Dec 2014 21:20 10407 17
    dordos
    Level 11  
    Witam. W moim radiu volvo hu-850 znikło podświetlenie przycisków. Samochód to volvo s80 2005 r. Wyświetlacz swieci jak dawniej ale nie ma podświetlenia przycisków. Czy ktoś ma jakiś pomysł.
    slevy70
    Level 18  
    żarówki sprawdzone ?
    podświetlenie +12V dochodzace do radia po włączeniu świateł jest ?
    dordos
    Level 11  
    Nie wyciągałem radia, podświetlenia nie mają wszystkie przyciski, wyświetlacz świeci normalnie, najlepsze jest to że ostatnio w trakcie jazdy podświetlenie wróciło ale po następnym uruchomieniu samochodu znowu znikło.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    slevy70 wrote:
    podświetlenie +12V dochodzace do radia po włączeniu świateł jest ?

W serii HU jest ILL po canie.
    klexus
    Level 13  
    U mnie też nie działa podświetlanie przycisków, wyświetlacz jest podświetlony wszystko działa tylko w nocy nic nie widac prócz wyświetlacza:(
    dordos
    Level 11  
    Reset, czyli odłaczenie akumulatora nie pomogło. Siedziałem 30 minut i 2 piwa w samochodzie przy wyłączonym akumulatorze i nadal nie ma podświetlenia. Wesołych świąt życzę wszystkim.
    klexus
    Level 13  
    Niestety HU 850 ma wadę i jest problem z przywróceniem podświetlania.
    dordos
    Level 11  
    Masakra, podświetlenie wróciło a teraz pojawia się problem z laserem. Po włączeniu płyty mieli i wyskakuje error, po kilku wyciągnięciach płyty i ponownym jej wsadzeniu płyta rusza. Powiedzcie czy kończy się laser czy jest zabrudzony.
    slevy70
    Level 18  
    jak wyczyścisz to się dowiesz , nikt tu nie jest wróżką :)
    dordos
    Level 11  
    Radio to szmelc, podświetlenie padło, i zmieniarka na 6 cd też. Czy przyczyną braku podświetlenia może być przepalona jedna z diód podświetlenia?. Co do zmieniarki chyba zainwestuje w yatour, bo myśle że koszt jej naprawy będzie identyczny, jak ktoś by się wogóle tego podjął
    dordos
    Level 11  
    Yatour zamontowany, rewelacja, koniec problemów ze słuchaniem muzyki. Jedyny problem to brak podświetlenia.
    dordos
    Level 11  
    Czy ktoś rozwiązał problem z podświetleniem przycisków.
    dordos
    Level 11  
    I pojawił się kolejny problem. Radio zaczeło wariować. Przeskakują zaprogramowane stacje radiowe a przy słuchaniu muzyki przeskakują utwory. Masakra jakaś. Ktoś miał podobne dolegliwości. Rozważam kupno innego modelu czy ktoś wie ile w servisie kosztuje przeprogramowanie aby było podświetlenie sterowania z kierownicy i przycisków bo ponoć nie działają po zmianie na inne radio.
    slevy70
    Level 18  
    sprawdź przełączniki pod klawiszami przewijania/wyszukiwania czy nie są wciśnięta na stałe.
    czarnasm
    Level 6  
    Witam, w moim radiu problem z podświetleniem również występował. Znalazłem zimny lut na spodzie płytki i to naprawilem. Teraz działają żarówki. Jednak po tym pojawił się kolejny problem. Czasem radio dziala, czasem nie, a jak już nie działa to czasem słychać pykanie w glosnikach. Jedni ludzie oferują naprawy ale za kilkaset złotych. Może ktoś z was już zdołał to zrozumiec i może tu napisać co zrobić z tym problemem? Ew może ktoś ma schemat tego radia, również by to pomogło.
    boldek-1
    Level 1  
    Witam. Też miałem problem z podświetlaniem, ale w HU-650. Przyczyną była przerwa na rezystorach (R939 i R 940)
    płyta główna do strony druku. hu-850 - brak podświetlenia przycisków
    ziele_37
    Level 7  
    Witam. Również jakiś rok temu zginęło mi podświetlenie w Hu-850. Dwa dni temu rozebrałem radio, poprawiłem luty przy rezystorach R939 i R940. Po zamontowaniu radia wszystko świeci :)
    kiciuss
    Level 11  
    Potwierdzam r939 i r940 poprawić lutowania i działa