Witam problem dotyczy nieodpalającego 1.9 DTi 98rok. Objawy wyglądają jakby komputer nie wysterowywał nastawnika. Komputer nie widzi żadnych błędów na launchu. Napięcia do komputera posprawdzane. W momencie załączenia stacyjki nastawnik nie reaguje mimo napięcia na cewce. Podczas kręcenie nie pojawia się napięcie na zaworze gaszącym ale przed kręceniem jest. Komputer ponoc był podmieniany i był zdejmowany z niego immobilajzer.
Myślę walnięty albo nastawnik( co raczej rzadko się zdarza ) albo komputer ( drugi?).
Auto było ponoc u wielu mechaników/elektryków. W volkswagenach nastawnikw momencie załączenia stacyjki reaguje, ustawia się na odpowiednim napięciu a tu nic zero reakcji...
Ma ktoś pomysł. Myślę o podmiance nastawnika ale musiałbym kostki przelutowywać ew. same napięcie na cewke innego nastawnika zapodać z tego DTI. Nie osiadam oscyloskopu.
Myślę walnięty albo nastawnik( co raczej rzadko się zdarza ) albo komputer ( drugi?).
Auto było ponoc u wielu mechaników/elektryków. W volkswagenach nastawnikw momencie załączenia stacyjki reaguje, ustawia się na odpowiednim napięciu a tu nic zero reakcji...
Ma ktoś pomysł. Myślę o podmiance nastawnika ale musiałbym kostki przelutowywać ew. same napięcie na cewke innego nastawnika zapodać z tego DTI. Nie osiadam oscyloskopu.